Zoom Corfu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Newsletter
*
Αλλαντικά

Μπουρντούνι (Boldon, Λουκάνικα από αίμα)

ΜπουρνούνιΠηγμένο μοσχαρίσιο αίμα σε μεγάλα έντερα με λιανισμένο κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και κομματάκια από χοιρινό λίπος. Κομμένο σε φέτες, τηγανισμένο σε λίπος και σβησμένο σε ξύδι αποτελεί σπάνιο κρασομεζέ.

Λουκάνικα Κερκυραϊκά χωριάτικα

Κερκυραϊκά ΑλλαντικάΧοιρινό κρέας με πολύ πάχος και σκέτο κρέας άπαχο αλεσμένα μαζί με σκόρδο, πολύ αλάτι, πιπέρια ολόκληρα και ρίγανη, γεμισμένο σε ξεπλυμένα με κρασί έντερα, καπνιστό ή στον αέρα.

Νούμπουλο φουμικάδο (Βενετ. Nombolo)

ΝούμπουλοΤο Κερκυραϊκό νούμπουλο είναι άριστης ποιότητος και αποτελείται από χοιρινό κόντρα φιλέτο ολόκληρο, αλατισμένο και πασπαλισμένο παντού με πιπέρι, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο σε φωτιά με λεπτά ξύλα και πολλά αρωματικά κλαριά: φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη, μυρτιά, μολοχάνθια, ρίγανη και φλούδα από αμύγδαλα.

Πηχτή

Γουρουνοκεφαλή βραστή με κανέλα, γαρύφαλλο, δάφνη, φασκόμηλο, πιπέρι και αλάτι χοντρό. Κόβεται κομματάκια και γεμίζεται σε πλατύ έντερο χωρίς τα μυρωδικά. Κρεμιέται στο φρέσκο

Σαλάδο (ντόπιο σαλάμι)

Καπνιστό αλεσμένο χοιρινό κρέας με πολύ πιπέρι και αλάτι. Κρεμιέται και καπνίζεται με αρωματικά κλαριά.

Χοιρομέρι φουμικάδο (καπνιστό)

Χοιρομέρι αλατισμένο με σαλινίτρο (νιτρικό άλας) και πρεσαρισμένο με δυνατό βάρος για μια εβδομάδα. Μετά κρεμιέται και καπνίζεται με αρωματικά κλαριά.

Πως να έρθετε στην Κέρκυρα

Χρήσιμα Τηλέφωνα