ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαβάστε για τις δημοπρασίες εκμίσθωσης Δήμου Κέρκυρας









Newsletter
*

 
Εκδόσεις Βιβλίων Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Βιβλίο Καλλιόπη Πρέκα - Αλεξανδρή, Αθήνα 1994.

Σελίδες: 237

Μια δίγλωσση (Αγγλικά-Ελληνικά) έκδοση που φωτίζει και τεκμηριώνει την ιστορική διαδρομή της Κέρκυρας διαμέσου των αιώνων, επισημαίνει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της, κάνει προσιτές τις συλλογές της, ανιχνεύει την ίδια την πόλη και τον ιστορικό της χαρακτήρα και αναδεικνύει με το φωτογραφικό υλικό της τις πιό όμορφες γωνιές της.


ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Βιβλίο Ελισάβετ - Λούλου Ι. Θεοτόκη , Αθήνα 1994.

Σελίδες: 216

Δίγλωσση (Ελληνική-Αγγλική) λεπτομερέστατη μελέτη των παραδοσιακών ενδυμασιών της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, η οποία ξεκινά από την ιστορική αναφορά, συνεχίζει με την λεπτομερή περιγραφή και ανάλυση των ενδυμασιών της κάθε περιοχής και καταλήγει σε ένα πλουσιότατο γλωσσάρι κερκυραϊκών λέξεων. Τα κείμενα πλαισιώνουν πολλές έγχρωμες φωτογραφίες των φορεσιών, των εξαρτημάτων και των κοσμημάτων τους.  


ΚΕΡΚΥΡΑ  Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΟ

Βιβλίο Λώρενς Ντάρρελ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πάνος Καραγιώργος, Θεσσαλονίκη 1995

Σελίδες: 181

Το βιβλίο αυτό, καρπός της τετράχρονης εμπειρίας του συγγραφέα από το νησί των Φαιάκων, βασίζεται στο ημερολόγιο του συγγραφέα, αποτελεί ένα 'πορτρέτο' του νησιού και των κατοίκων του και συνδιάζει την ιστορία με τις προσωπικές εμπειρίες. Χρησιμοποιώντας ύφος ποιητικό, που μοιάζει με πεζοτράγουδο, ο μάγος της αφήγησης Ντάρρελ διεισδύει στα πράγματα και τα ερμηνεύει με κρίση αλάνθαστη και γνώση σίγουρη.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ 19ου και 20ου αι.

Βιβλίο Επιμέλεια: Θάνος Χρήστου

Σελίδες: 56

Κατάλογος των έργων Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, που εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΙΒΟΛΗΣ

Βιβλίο Επιμέλεια: Θάνος Χρήστου , Κέρκυρα 1997

Σελίδες: 16

Κατάλογος της έκθεσης με έργα του Στέφανου Τριβόλη, που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη κατά το διάστημα 18 Ιουνίου - 10 Αυγούστου 1997. Μέσω της έκθεσης αυτής αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στον κερκυραίο καλλιτέχνη και δόθηκε η δυνατότητα στους νεότερους να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά του δημιουργού στην κερκυραϊκή τέχνη


ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Βιβλίο Εισαγωγή - Ανθολόγηση: Πάνος Καραγιώργος, Κέρκυρα 1998

Σελίδες: 560

Με την ανθολογία αυτή επιχειρείται η παρουσίαση των αντιπροσωπευτικότερων ποιητικών μεταφράσεων των Επτανησίων Μεταφραστών, σε ένα τόμο για πρώτη φορά, με την καινοτομία της παράθεσης, σε αντικριστές σελίδες, του ξενόγλωσσου κειμένου.Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται μεταφρασμένα ποιήματα που αγαπήθηκαν και άντεξαν στο χρόνο. Η ανθολογία αυτή έγινε αρχικά για να εξυπηρετήσει τις σπουδές των φοιτητών του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και εμπλουτίστηκε αργότερα με δυσεύρετα κείμενα. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού, οι μεταφράσεις του οποίου και προτάσσονται.


Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Βιβλίο Επιμέλεια: Παναγιώτης Περιστέρης , Κέρκυρα 1999

Σελίδες: 15

Η έκδοση, που υποστηρίχτηκε οικονομικά από τον Δήμο Κερκυραίων, κυκλοφόρησε μαζί με το 26ο τεύχος του περιοδικού "ΕΧΙΤ στην Κέρκυρα", ως ειδικό αφιέρωμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και στο διαφωτισμό των νεότερων γενιών αναφορικά με τον Γερμανικό βομβαρδισμό της πόλης της Κέρκυρας από του Γερμανούς Ναζί, την νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου 1944.


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Βιβλίο ΣΥΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Επιμέλεια: Θεόδωρος Γ. Παπάς, Αθήνα 2000.

Σελίδες: 340

Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που καλύπτει τους σημαντικότερους σταθμούς της Κερκυραϊκής Ιστορίας με τρόπο μεθοδικό και παιδαγωγικά ενδεδειγμένο. Βιβλίο σπονδυλωτό με κείμενα εύληπτα, γλαφυρά και τεκμηριωμένα, είναι το πιο ολοκληρωμένο και άρτιο επιστημονικό σύγγραμμα Κερκυραϊκής Ιστορίας, εντός και εκτός σχολείων. Στόχος του βιβλίου είναι η αποτελεσματική διδασκαλία της Ιστορίας της Κέρκυρας στα σχολεία.


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Βιβλίο Επιμέλεια: Κ. Γ. Χρονόπουλος , Κέρκυρα 2000

Σελίδες: 61

Η έκδοση ενός μικρού τόμου με μια επιλογή από το λογοτεχνικό έργο του εθνικού ποιητή, με σκοπό να διανεμηθεί στους μαθητές της Κέρκυρας, τιμά τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού. Στόχος της έκδοσης είναι το έργο του ποιητή, έστω και επιλεγμένο, να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κερκυραϊκό κοινό και ειδικά στη νεολαία της Κέρκυρας.


ΙΟΝΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Βιβλίο   ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Επιμέλεια: Γεώργιος Καλούδης , Δεύτερη έκδοση, Κέρκυρα 2001

Σελίδες: 93

Η έκδοση αναφέρεται στην Ιστορική και νομική αλήθεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Mon Repos, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα


ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Βιβλίο Επιμέλεια: Μαρία Καμονάχου, Νέλλα Πανταζή, Αγγελική Ντίνου , Κέρκυρα 1994

Σελίδες: 68

Ένα δίγλωσσο (Αγγλικά-Ελληνικά) οδοιπορικό στις οχυρώσεις και την ιστορία του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1994.


THE PALACE OF ST. MICHAEL AND ST. GEORGE

Βιβλίο John Forte, Κέρκυρα 1994

Σελίδες: 70

Ξενόγλωσσο (Αγγλικό) βιβλίο στις σελίδες του οποίου καταγράφεται η ιστορία του Ανακτόρου Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου από τον Απρίλιο του 1819 έως την Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 1994. Η έκδοση βασίζεται στις "Αναμνήσεις" του αρχιτέκτονα-μηχανικού του Ανακτόρου, Sir George Whitmore R.E., και γράφτηκε από τον επί 13 χρόνια υποπρόξενο του Ηνωμένου Βασιλείου στη Κέρκυρα, JOHN FORTE.


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ 16ος - 19ος αι.

Βιβλίο Επιμέλεια: Σ ταυρούλα Γαλιατσάτου - Λειβαδά, Χάρης Κολυτάς , Κέρκυρα 1995

Σελίδες: 32

Κατάλογος των χαρακτικών της έκθεσης με τίτλο : "ΚΕΡΚΥΡΑ  - ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ 16ος - 19ος αι.", που έγινε στα Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου κατά το διάστημα Δεκέμβριος 1994 - Ιανουάριος 1995.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΝΤΗΣ

Βιβλίο Επιμέλεια: Θάνος Χρήστου , Κέρκυρα 1998

Σελίδες: 32

Κατάλογος αναδρομικής έκθεσης με έργα του Άγγελου Κόντη, που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη κατά το διάστημα 6 Απριλίου - 17 Μαΐου 1998, ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στην καλλιτεχνική προσφορά του ζωγράφου για την πολύχρονη παρουσία του στην κερκυραϊκή τέχνη, που μέσα από μια 60χρονη πορεία καταγράφει τις αλλαγές και τις ιδιαιτερότητες του κερκυραϊκού τοπίου.