ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαβάστε για τις δημοπρασίες εκμίσθωσης Δήμου Κέρκυρας

Newsletter
*

 
Επίτιμοι δημότες

Επίτιμος Δημότης & Χρυσό Μετάλλιο
Συνόδου Κορυφής
Με την υπ' αριθμ. 15-168/17-6-1994 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 26/6/1994 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Ανδρέας Παπανδρέου. Επίσης με την ίδια απόφαση του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Συνόδου Κορυφής γιατί πραγμάτωσε το όραμα της επαναλειτουργίας του Ιονίων Πανεπιστημίου και υπήρξε αδιάλειπτα αρωγός και συμπαραστάτης με κάθε μέσο ηθικό και υλικό στην προσπάθεια του Δήμου Κερκυραίων για την αρτιότερη οργάνωση της Συνόδου Κορυφής.

Επίτιμος Δημότης & Χρυσό Μετάλλιο
Συνόδου Κορυφής
Με την υπ' αριθμ. 15-168/17-6-1994 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 25/6/1994 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Ζακ Ντελόρ. Επίσης με την ίδια απόφαση του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Συνόδου Κορυφής για τη συμβολή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ουσιαστική συμβολή του στην ανάδειξη των ευρωπαϊκών ιδεωδών και τις άοκνες προσπάθειες του για τη διεύρυνση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίτιμος Δημότης & Χρυσό Μετάλλιο
Συνόδου Κορυφής

Με την υπ' αριθμ. 17-148/14-5-1996 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 21/5/1996 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Επίσης με την ίδια απόφαση του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Συνόδου Κορυφής σε ένδειξη τιμής προς τον εξαίρετο Κοινοβουλευτικό άνδρα και εκφραστή της ενότητας του έθνους.


Επίτιμος Δημότης

Με την υπ' αριθμ. 38-369/2-8-1999 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 10/8/1999 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, σε ένδειξη τιμής προς τον προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην πόλη μας.


Επίτιμοι Δημότες

Με την υπ' αριθμ. 34-341/28-8-2000 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακύχθηκαν την 14/9/2000 Επίτιμοι Δημότες Κερκυραίων οι Μανώλης Γλέζος & Απόστολος Σάντας, σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες τους στην Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού 1941-1944, για την Ελλάδα, την Ελευθερία και την Δημοκρατία.


Επίτιμος Δημότης

Με την υπ' αριθμ. 46-625/19-10-2001 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 20/10/2001 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Λεωνίδας Κύρκος, σε αναγνώριση των αγώνων του για την εδραίωση της δημοκρατίας & της ελευθερίας στη χώρα μας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής αντίστασης και μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού που εκτελέστηκαν & ενταφιάστηκαν στη νησίδα Λαζαρέτο στην περίοδο 1946-1949.


Επίτιμος Δημότης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 11/6/2002 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σε αναγνώριση του ταλέντου του και της συμβολής του στην πανελλήνια προβολή της Ιστορικής Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και των μνημείων της, της μουσικής της παράδοσης και των φυσικών καλλονών της, μέσω της συμμετοχής του στην τηλεοπτική σειρά του Μεγάλου καναλιού, "Περί Ανέμων και Υδάτων" στην οποία πρωταγωνιστεί.


Επίτιμος Δημότης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 15/6/2002 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων η Κάκια Ιγερινού, για το εμπνευσμένο σενάριο της σειράς "Περί Ανέμων και Υδάτων" που διαδραματίζεται στην Κέρκυρα και που αποδίδει με πιστότητα αντιπροσωπευτικούς χαρακτήρες και ήθη της πόλης μας, συμβάλλοντας στην προβολή και διάδοση της ξεχωριστής νησιώτικης κουλτούρας που διακρίνει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα.


Επίτιμος Δημότης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 15/6/2002 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Θανάσης Βέγγος, σε ένδειξη τιμής για το ήθος, το ταλέντο και την ανεκτίμητη προσφορά του στο Ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο και σε αναγνώριση της συμβολής του στην Πανελλήνια προβολή της Ιστορικής Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και των μνημείων της, της μουσικής της παράδοσης και των φυσικών καλλονών της, με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά του Μεγάλου καναλιού "Περί Ανέμων και Υδάτων" στην οποία πρωταγωνιστεί.


Επίτιμος Δημότης

Με την υπ' αριθμ. 35-489/19-8-2002 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 4/9/2002 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων ο Μάϊκλ Δουκάκης, σε αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς στην Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό μέσα από τις δραστηριότητές του ως Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, υποψηφίου Πρόεδρου των Η.Π.Α., καθηγητή πολιτικών επιστημών στο βορειοανατολικό Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. και μεγάλου φίλου της Κέρκυρας.

Επίτιμοι Δημότες

Με την υπ' αριθμ. 17-176/6-3-2001 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκαν την 9/4/2001 Επίτιμοι Δημότες Κερκυραίων οι Κωνσταντίνος Δρακόπουλος & Δημήτρης Κροντηράς, σε ένδειξη τιμής και ευχαριστίας, για την αγάπη τους προς την Κέρκυρα, η οποία εκδηλώνεται με την προσφορά χορηγιών προς τα πολιτιστικά Σωματεία της πόλης της Κέρκυρας, τα οποία συντηρούν και καλλιεργούν την πολιτιστική παράδοση.

  Επίτιμος Δημότης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ανακηρύχθηκε την 11/6/2002 Επίτιμος Δημότης Κερκυραίων η Ρέϊνα Εσκενάζυ, σε αναγνώριση της συμβολής της στην πανελλήνια διάδοση της ομορφιάς του τόπου και των ανθρώπων της, αποτυπώνοντας με ενάργεια στην τηλεοπτική σειρά του Μεγάλου καναλιού "Περί Ανέμων και Υδάτων" την οποία σκηνοθετεί, καθημερινές σκηνές, ήθη και συνήθειες που αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της νησιωτικής κουλτούρας της Επτανήσου και της Κέρκυρας.