Newsletter
*
Νέα & Ανακοινώσεις
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (3ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΗΝ 10-02-2016 ( 25/02/2016 )

 

                              

 
             

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                          

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                           

                            

 

                     Κέρκυρα   12 Φεβρουαρίου 2016

 

 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (3ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, συνήλθε σε τακτική (3Η) Συνεδρίαση, συνεχιζόμενη στις 10 Φεβρουαρίου 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 4392/28-01-2016  πρόσκλησης.

 

Θέματα εκτός ημερήσιας διατάξεως – κατεπείγοντα από τις Παρατάξεις της Μειοψηφίας :

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Τέθηκε το θέμα της πρόσληψης των εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας με οκτάμηνη και δίμηνη σύμβαση εργασίας.  Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το κατεπείγον του θέματος, θετικά ψήφισαν οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και αρνητικά ως προς το κατεπείγον η Παράταξη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Συνεπώς το θέμα δεν συζητήθηκε, επειδή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

 

 

Κείμενο ψηφίσματος - Αποφάσεως με αφορμή το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-8). Το θέμα τέθηκε στην αρχική Συνεδρίαση τόσο από την Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όσο και από την Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Εγκρίθηκε ομόφωνα. 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δίκαιους αγώνες των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, του αγροτικού κόσμου και των συνταξιούχων της χώρας ενάντια στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία με βεβαιότητα τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Στηρίζει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τις παροχές υγείας και πρόνοιας ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που τη στερούνται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στο νησί μας το εισόδημα όλων των επαγγελματιών συρρικνώνεται, η τοπική οικονομία έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα. Η αγορά δεινοπαθεί να ορθοποδήσει και συνεπώς ως φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων των συνδημοτών μας οφείλουμε να αντιταχθούμε σε σκληρά κα απάνθρωπα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Η προτεινόμενη υπέρμετρη αύξηση σε ποσοστό 38,45% των εισφορών στο φορολογητέο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών συν την εισφορά υπέρ την εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. 23%, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος κ.α.) συνιστούν την ουσιαστική δήμευση του εισοδήματος που απαγορεύεται από το Σύνταγμα και το άρθρο 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

Η πρωτοφανής συμμετοχή επιστημονικών κλάδων και αντίστοιχων των παραγωγικών τάξεων στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα και στην Κέρκυρα καταδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η στοχοποιημένη από την Κυβέρνηση τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων που αποτελούν και την πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού έχει φθάσει στα όριά της. Ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν μέχρι και το 38,5% του εισοδήματος του επαγγελματία, προστιθέμενο με βαρύτατη φορολογία που φθάνει έως και 29% καθώς επίσης και των λοιπών φορολογικών βαρών π.χ. ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου 100%, τέλος επιτηδεύματος κ.α. δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δείχνουν το δρόμο της εξόδου και την καταδίκη στην ανεργία ανθρώπων που μέχρι σήμερα άντεξαν στα «απανωτά κύματα» της υπερφορολόγησης.

 

 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Απαιτεί από την Κυβέρνηση την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.

Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Καθορισμός των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης. Με 9000 ένσημα ή 30 χρόνια δουλειάς να μπορεί να συνταξιοδοτείται ο εργαζόμενος ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.

Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

Προστασία  της  υγείας  και  της  ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση προσχεδίου της Κυβέρνησης και το ασφαλιστικό. Έναρξη από μηδενική βάση ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλες τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται.

Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει ανάλογες αποφάσεις στήριξης του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

4. Λήψη αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στην εταιρεία Ι. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-9) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας) με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της. 

5.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ  (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ), για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-10) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

6.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΑΖΗ του ΜΙΧΑΗΛ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-11) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα (λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας), με τις αρνητικές ψήφους των  Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ψήφισαν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα, όπως υποστηρίχθηκαν οι θέσεις τους.

7.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. LINJUN CHEN του BAIRONG (υπεύθυνος καταστήματος ''NI HAO''), για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-12) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα (λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας), με τις αρνητικές ψήφους των  Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ψήφισαν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα, όπως υποστηρίχθηκαν οι θέσεις τους.

8.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στην εταιρεία ''ΚΑΒΑ ΔΙΑΠΟΝ'' για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-13) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

9.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΖΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-14) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

10.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΓΑΘΟ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-15) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

11.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στην εταιρεία ''ΝΕΟΣΕΤ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ Α. ΚΑΙ Ν. Ο.Ε.'', για παράνομη διενέργεια διαφήμισης  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-16) Αποσύρθηκε ομόφωνα το θέμα προκειμένου να επανεξεταστεί από την αρμόδια Διεύθυνση το υλικό που κατέθεσε ο ενδιαφερόμενος).

12.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΛΑΣΚΑΡΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ''starz mike''), για παράνομη διενέργεια διαφήμισης  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-17). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα (λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας) και το διπλάσιο ποσό (1.200,00 ευρώ) για τα διαφημιστικά έντυπα, με τις αρνητικές ψήφους των  Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που υποστήριξαν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφήμιση, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

13.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΙΜΠΑΝΤΖΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-18). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα (λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας), με τις αρνητικές ψήφους των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που υποστήριξαν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

14.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΗΣ : 3-19). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της,

πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

15.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στην εταιρεία TUI HELLAS Α.Ε. - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ - ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-20). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή προστίμου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα (το ελάχιστο λόγω συμμόρφωσης της εταιρείας), με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, πλην του Αντιπροέδρου Δ.Σ. κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

16.   Λήψη Αποφάσεως περί της κατ΄ εξαίρεσης επέκτασης του ωραρίου κυκλοφορίας και στάθμευσης εντός των πεζόδρομων του Ιστορικού Κέντρου για τα οχήματα των χρηματαποστολών, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 12-6/17-11-2015 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-21). Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως του εισηγητού, επειδή δεν ισχύει η Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

17.   Λήψη Αποφάσεως περί απαγόρευσης στάθμευσης στην περιοχή ''Κατωχώρι προς Παχάτικα'' Γαστουρίου Δ.Ε. Αχιλλείων, κατόπιν της υπ΄ αριθμόν 12-15/17-11-2015 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-22). Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως του εισηγητού, επειδή δεν ισχύει η Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

18.    Λήψη Αποφάσεως περί μη ανάκλησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος επ’ ονόματι κ. Κωνσταντίνου Δαρδάνου του Θρασύβουλου. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-23). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.    Λήψη Αποφάσεως περί χορήγησης άδειας ίδρυσης υπεραγοράς τροφίμων στην εταιρεία ''ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ομόρρυθμη εταιρεία'', κατόπιν της υπ΄ αριθμόν 14-6/07-12-2015 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-24). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ του Αντιδημάρχου Κέντρου κ. Γ. Ραιδεστινού και της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τις επισημάνσεις που έθεσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Ν. Κορακιανίτης.

20.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας του έργου ''ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ – ΦΘΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-25) Αποσύρθηκε ομόφωνα προκειμένου να εξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία το αίτημα της παρατάσεως.

21.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ης παρατάσεως εργασιών του έργου ''ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-26) Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως του εισηγητού.

22.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας του έργου ''ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΙΤΣΑ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-27). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ με τις παρατηρήσεις που έθεσε και τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

23.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 2ης παρατάσεως εργασιών του έργου ''ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΕΩΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-28). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

24.    Λήψη Αποφάσεως περί παρατάσεως προθεσμίας του Υποέργου 1 ''ΑΝΕΓΕΡΣΗ 4ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ'' (3-29). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

25.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-30). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

26.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΦΑΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :3-31). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

27.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου ''ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΤΑΒΕΓΙΑ'' πρώην Δ. Εσπερίων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-32). Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως του εισηγητού προκειμένου να επανεξεταστεί η εισήγηση από την αρμόδια Διεύθυνση.

28.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΕΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-33). Εγκρίθηκε ομόφωνα και με τις παρατηρήσεις που έθεσε η Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

29.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 2ου Α.Π.Ε. και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου ''ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΕΩΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ''  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-34). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

30.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΗΣ'' (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-35). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με τις παρατηρήσεις που έθεσε.

31.     Λήψη Αποφάσεως περί τροποποιήσεως του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1-1/27-01-2016 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-36). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε  η θέση τους.

32.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ληξιπρόθεσμης βεβαιωμένης οφειλής από χρηματικούς καταλόγους  επ΄ ονόματι κ. ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ και χρέωσή της στην κ. ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ του ΣΩΚΡΑΤΗ. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-37). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

33.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής προστίμου από χρηματικό κατάλογο σε εφαρμογή του Ν. 4257/2014 επ΄ ονόματι ΛΕΡΤΑΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ και ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-38). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

34.      Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής προστίμου από χρηματικό κατάλογο σε εφαρμογή του Ν. 4321/2015 επ΄ ονόματι κ.κ. ΕΛΕΝΙΚΗΣ ΡΙΓΑΝΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-39). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

35.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ποσών από  χρηματικούς καταλόγους επ΄ ονόματι κ. ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΒΒΑΤΗ του ΑΝΔΡΕΑ. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-40). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

36.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ποσού από χρηματικούς καταλόγους επ΄ ονόματι κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ του ΠΕΤΡΟΥ. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-41). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

37.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους που αφορά σε μισθωτές εντός της Δημοτικής Αγοράς Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-42). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

38.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως καθορισμού του τρόπου καταβολής του τέλους κοινοχρήστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-4-2014Τ.Α΄). (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-43). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με τις παρατηρήσεις που έθεσε και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

39.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μείωσης ποσού από τους χρηματικούς καταλόγους 1428-1429/17-01-2013 επ΄ ονόματι κ. ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-44). Αποσύρεται κατόπιν προτάσεως του εισηγητού λόγω περαιτέρω επεξεργασίας της εισηγήσεως.

40.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της λύσης της σχέσης έμμισθης εντολής του Δήμου Κέρκυρας με τον δικηγόρο του κ. Περικλή Πιέρρη του Χρήστου, λόγω ανωτάτου ορίου ηλικίας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-45). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και τη δήλωση «ΠΑΡΩΝ» ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

41.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παράτασης ισχύος της σύμβασης ''Προμήθεια λοιπού κεφαλαιακού εξοπλισμού υπηρεσίας καθαριότητας έτους 2015''. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-46). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως αιτιολογήθηκε η θέση της και τη δήλωση «ΠΑΡΩΝ» της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

42.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως απασχόλησης ασκούμενων επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ στο Δήμο Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-47). Εγκρίθηκε ομόφωνα, με τις παρατηρήσεις που έθεσε η Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

43.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκμίσθωσης των Δημοτικών Θαλάσσιων Λουτρών ΜΟΝ ΡΕΠΟ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-48). Εγκρίθηκε ομόφωνα με την προσθήκη της πλήρους πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες στα ντους και στη θάλασσα και την τροποποίηση της εισηγήσεως της αρμόδιας Διεύθυνσης ως προς την παράγραφο 2 αυτής και συγκεκριμένα την απαλοιφή της.

44.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως ωραρίου λειτουργίας Χώρων Στάθμευσης Κάτω Πλατείας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-49). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

45.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως της χρήσης του Ιερού Ναού Γενέσεως Τιμίου Προδρόμου Αλυκών Λευκίμμης, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-50). Αποσύρθηκε.

46.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως φορολογικής αντιμετώπισης των περιουσιών που καταλείπονται για  εκτέλεση κοινωφελούς σκοπού στη φορολογία κεφαλαίου. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-51). Εγκρίθηκε ομόφωνα

47.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως δαπάνης για την αμοιβή του δικηγόρου κ. Γρηγορίου Μιχαηλόπουλου για την παράστασή του στο ΣτΕ, κατά την εκδίκαση αίτησης αναίρεσης Αλεξάνδρου Τριβυζά κατά του Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-52). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

48.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως δαπάνης για την αμοιβή του δικηγόρου κ. Γρηγορίου Μιχαηλόπουλου για την παράστασή του ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Κέρκυρας κατά του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την παραχώρηση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-53). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

49.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εφαρμογής δολωματικών ψεκασμών καθώς και την επιβολή της νόμιμης εισφοράς σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-54). Εγκρίθηκε ομόφωνα, σύμφωνα με τις προσθήκες των Κοινοτήτων όπως τις ανέφερε ο καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος και με τις προτάσεις που έθεσε.

Α ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ

         1. Δημοτική κοινότητα Λευκίμμης

         2. Δημοτική κοινότητα Νεοχωρίου

         3. Τοπική κοινότητα Άνω Λευκίμμης           

 

     B.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ 

         1. Τοπική κοινότητα Βουνιατάδες

         2. Δημοτική κοινότητα Αγίου Ματθαίου 

         3. Τοπική κοινότητα Πεντατίου

       

      Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ,  ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ  και  ΟΘΩΝΩΝ

 

      Δ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΣΠΕΡΙΩΝ

       1. Τοπική Κοινότητα Βελονάδες 

       2. Τοπική Κοινότητα Σιδαρίου

       3. Τοπική Κοινότητα Καβαλλουρίου   

       4. Τοπική Κοινότητα Περουλάδων

        5. Τοπική Κοινότητα Αγραφών

        6. Τοπική Κοινότητα Αντιπερνών

        7. Δημοτική Κοινότητα Αυλιωτών

      

       Ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ

       1. Δημοτική κοινότητα Λιαπάδων

 

       ΣΤ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

        1. Τοπική κοινότητα Αφίωνα

        2. Τοπική κοινότητα Πάγων

        3. Τοπική κοινότητα Μεσαριάς

     

        Ζ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΙΑΚΩΝ 

         1. Τοπική κοινότητα Σπαρτύλα 

         2. Τοπική κοινότητα Ζυγού

         3. Τοπική κοινότητα Σγουράδων

 

        H.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ

        1. Τοπική κοινότητα Περιβολίου

        2. Δημοτική κοινότητα Αργυράδων

       

        Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΛΙΩΝ 

        1. Τοπική κοινότητα Άγιου Ιωάννη

        2. Τοπική κοινότητα Βάτου

        3. Τοπική κοινότητα Άφρας

        4. Τοπική κοινότητα Κοκκινίου

        5. Τοπική κοινότητα Μαρμαρου

        6. Δημοτική κοινότητα Κανακάδων

        7. Τοπική κοινότητα Πέλεκα

        8. Τοπική κοινότητα Κομπιτσίου

        9. Δημοτική Κοινότητα Σιναράδων

 

50.     Έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης έτους 2016 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας (έγκριση της υπ΄ αριθμ. 1/1ης/15-01-2016 Απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-55). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

51.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως καθιέρωσης κατ΄ εξαίρεση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-56). Εγκρίθηκε ομόφωνα με την παρατήρηση της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ.

52.    Λήψη Αποφάσεως σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη μίσθωση ακινήτου για την μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-57). Αποσύρθηκε για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

53.    Λήψη Αποφάσεως επί αιτήματος Συλλόγου Φίλων Ομοιοπαθητικής ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ'' για τη διοργάνωση εκδήλωσης – ομιλίας στο Δήμο Κέρκυρας και την παραχώρηση αίθουσας για τον ανωτέρω σκοπό (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-58). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

54.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Δήμου Κέρκυρας. Ορισμός μελών. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-59). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της. Η Επιτροπή συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικά Μέλη Θ.Α. Μάστορα και Γ. Μπούκα. Αναπληρωματικά Μέλη Α. Σκούπουρας και Θ. Τσιμπούλη. Σε περίπτωση που η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ δεν ορίσει εκπροσώπους, θα καλυφθούν οι θέσεις από την Παράταξη της Πλειοψηφίας.

55.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της υπ΄ αριθμόν 19-01/17-12-2015 Απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας περί κατάρτισης και ψήφισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το οικονομικό έτος 2016 του ως άνω Οργανισμού (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-60). Διορθώθηκε ο τίτλος στο σωστό «Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της υπ΄ αριθμόν 19-01/17-12-2015 Απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας περί κατάρτισης και ψήφισης στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2016 του ως άνω Οργανισμού». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

56.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας για το οικονομικό έτος 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-61). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

57.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-62). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ψήφισε θετικά με τις παρατηρήσεις που έθεσε και συγκεκριμένα την προσθήκη της ειδικότητας Μουσειολόγου στο άρθρο 6 του Ο.Ε.Υ. της Πινακοθήκης «ΠΕ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ή ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΥ.

58.    Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κολυμβητικής Δεξαμενής στην ''Α&Ν ΜΙΧΑΛΑΣ Ο.Ε.'' στη θέση ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ της Τοπικής Κοινότητας Λακώνων του Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-63). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

59.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κολυμβητικής Δεξαμενής στην ''Α&Ν ΜΙΧΑΛΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.'' στην θέση ''ΛΟΝΤΖΗ ΠΛΑΚΩΤΗ'' της Τοπικής Κοινότητας Λακώνων του Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-64). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

60.   Ορισμός α) δύο Δημοτικών Συμβούλων με τους αναπληρωτές τους και β) ενός Δημοτικού υπαλλήλου ως Γραμματέα της Επιτροπής με τον αναπληρωτή, για τη συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών  με συμβιβασμό για το έτος 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-65). Η Επιτροπή ομόφωνα συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικά Μέλη : Γ.Η. Παντελιός, Σπυρίδων Μουζακίτης, Ρωξάνη Πολίτη – Ξυδιά. Αναπληρωματικά Μέλη : Β.Α. Μπαλής, Μ. Πρεντουλής, Κ. Κουρτέσης. Γραμματέας ορίστηκε ο Δημοτικός υπάλληλος κ. Σ. Ζέρβας με αναπληρώτρια τη Δημοτική υπάλληλο κ. Ανδρονίκη Κλειδαρά.

61.   Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών (Δημοτικοί υπάλληλοι), με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ Δήμου Κέρκυρας έτους 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-66) Εγκρίθηκε ομόφωνα η συγκρότηση σύμφωνα με την εισήγηση.

62.      Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση Επιτροπής για τον χαρακτηρισμό των παραλιών ως πολυσύχναστων ή μη για το έτος 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-67). Η Επιτροπή ομόφωνα συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικό Μέλος : Ν. Γκούσης. Αναπληρωματικό Μέλος : Μ. Λάμπουρα.

63.    Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων και των αναπληρωτών τους, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής και Παράδοσης μισθωμένων – εκμισθωμένων κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου Κέρκυρας για το έτος 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-68) Η Επιτροπή ομόφωνα συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικά Μέλη : Μ. Λάμπουρα και Ν. Αναστασόπουλος. Αναπληρωματικά Μέλη : Κ. Κόντης και Α. Φαϊτάς.

64.   Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων και των αναπληρωτών τους, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση της Εκτιμητικής Επιτροπής μίσθωσης – εκμίσθωσης- αγοράς και εκποίησης κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου Κέρκυρας για το έτος 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-69). Η Επιτροπή ομόφωνα συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικά Μέλη : Σ. Κουλούρης και Σ. Ρίγγας. Αναπληρωματικά Μέλη : Στ. Απέργης και Ν. Γκούσης.

65.    Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων και των αναπληρωτών τους, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση της Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκμίσθωση και εκποίηση κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου Κέρκυρας για το έτος 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-70) Η Επιτροπή ομόφωνα συγκροτείται ως ακολούθως : Τακτικά Μέλη : Θ. Λουκανάρης και Μ. Πρεντουλής. Αναπληρωματικά Μέλη : Ν. Καλόγερος και Α. Ασπιώτης.

Κείμενο ψηφίσματος – αποφάσεως σχετικά με  τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 3-71) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, η οποία υποστήριξε το δικό της σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε και τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

 

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια και τα υλοποιούμενα από αυτά δωρεάν προγράμματα που προσφέρονται στους ενήλικες παράγουν πολλαπλά οφέλη οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα καταρχήν με τη διασφάλιση θέσεων εργασίας εκατοντάδων στελεχών περίπου πεντακοσίων χιλιάδων εκπαιδευτών κ.λ.π. Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης προσφέρουν στους πολίτες. 250.000 μέχρι σήμερα εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης και επικαιροποίησης των προσόντων τους. Σημαντική και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Το έργο των εν λόγω κέντρων λήγει την 31η/07/2016.

 

Ζητούμε

Την παράταση λειτουργίας των Κέντρων  όλης της χώρας μέχρι και τον Ιούλιο, καταρχήν, του 2016.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΛΛΗΣ


Επιστροφή