Newsletter
*
Νέα & Ανακοινώσεις
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (6ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( 22/03/2016 )

 

                              

 
             

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                              

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                           

                            

 

                               Κέρκυρα  10 Μαρτίου 2016

 

 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (6ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, συνήλθε σε τακτική (6η) Συνεδρίαση, στις 7 Μαρτίου 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 11128/28-01-2016  (ορθή επανάληψη) πρόσκλησης.

 

Θέματα ημερησίας διατάξεως :

 

1.                   Ανακοινώσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ :

Ο κ. Δήμαρχος :

1. Σχετικά με την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο, κατόπιν προσκλήσεως της ομογένειας, με ίδια μέσα. Είχε σημαντικές επαφές με την ομογένεια και με θεσμικούς παράγοντες του τόπου.

2. Σχετικά με τη συμμετοχή του ίδιου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού στην τουριστική έκθεση Βελιγραδίου, με ίδια μέσα. Είχαν σημαντικές επαφές με κρατικούς παράγοντες αλλά και με παράγοντες του τουρισμού.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Η Επικεφαλής κ. Μ.Σ. Υδραίου :

Σχετικά με την απόρριψη της υποψηφιότητας της Κέρκυρας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, στο πρώτο στάδιο. Να τεθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι ήταν μεγάλη ήττα για την Κέρκυρα. Να διανεμηθεί στις Παρατάξεις από ένα αντίγραφο του φακέλου που κατατέθηκε στο Υπουργείο. Να γίνει ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για το τι διαδραματίστηκε, τι θεωρούν ότι έφταιξε για την απόρριψη, διότι χάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη, την προώθηση, την ενίσχυση, την τόνωση του πολιτισμικού, τουριστικού και οικονομικού προϊόντος της Κέρκυρας. Να μπει ως 1ο θέμα στην επόμενη ημερήσια διάταξη. Αιτήθηκε επίσημα να διανεμηθεί στις Παρατάξεις από ένα αντίγραφο του φακέλου που κατατέθηκε στο Υπουργείο.

Ο κ. Ν. Καλόγερος :

Σχετικά με το κτίριο του Γηροκομείου (και το κτίριο του Φοίνικα) και την εγκατάλειψή τους. Εάν υπάρχει δυνατότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το έργο να ολοκληρωθεί. Κυρίως πως θα εξασφαλιστεί η νέα χρηματοδότηση. Να εξεταστεί η δυνατότητα εάν το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί από την αξιοποίηση της περιουσίας του Γηροκομείου, εάν είναι εφικτό και σε ποιο βαθμό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ο Επικεφαλής κ. Ι. Τρεπεκλής :

Σχετικά με το χωροταξικό και με έργα που πρέπει να συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία πρέπει να τα εντάξει στην Απόφασή του το Υπουργείο.  Επίσης πρέπει να συζητηθούν το θέμα της ύδρευσης και το θέμα των φραγμάτων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο κ. Β. Αρμενιάκος :

Οι πολιτιστικές πρωτεύουσες σαν ευρωπαϊκός θεσμός εκφράζονται αυτήν την εποχή στην Ειδομένη, στους κατατρεγμένους του Αιγαίου, στην πλατεία Βικτωρίας. Εκεί εκφράζεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το χαράτσι. Η Κέρκυρα πλήττεται από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως εκφράζεται στο σύνολό της, αλλά πλήττεται και ιδιαιτέρως για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν με το χαράτσι της ΔΕΗ που πλήρωσαν οι Κερκυραίοι ποσά πολύ μεγαλύτερα από τους υπόλοιπους Έλληνες, παρά τις παρεμβάσεις για διόρθωση.  Η δεύτερη φορά είναι με την επιδότηση. Το 65% των Κερκυραίων αγροτών είναι αμφίβολο εάν θα πάρουν επιδότηση και όσοι θα πάρουν δεν γνωρίζουν ακριβώς το χρόνο και το ποσό. Είναι κυρίαρχο ζήτημα και σε προτεραιότητα.

Σχετικά με την απόλυση δύο εργαζομένων από το Κηροπλαστείο της Μητρόπολης, οι οποίοι εργάζονταν για 25 χρόνια.

 

 

Ο Επικεφαλής κ. Χ. Χαραλάμπους :

Σχετικά με έλλειψη ύδρευσης στην Περίθεια και την Αχαράβη για πολλές ημέρες. Εάν έχει αποκατασταθεί η βλάβη. Διαμαρτύρονται ως Παράταξη λόγω ελλιπούς ενημέρωσης γενικότερα για διάφορά γεγονότα που συμβαίνουν.

 

2.                   Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (στα πλαίσια ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Η κ. Θ. Τσιμπούλη

1. Με αφορμή την έντονη φημολογία για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην Κέρκυρα, εάν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα και εάν ναι σε ποιες περιοχές και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος.

Ο κ. Ν. Χειρδάρης

2.  Σχετικά με πρόβλημα υδροδότησης στις Λούτσες – Αχαράβη – Περίθεια. Η μεγαλύτερη γεώτρηση της περιοχής που υδροδοτεί αυτά τα χωριά μολύνθηκε από μούργα. Ποια τα δεδομένα, πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη και ποια η μέριμνα και ενέργειες για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

Ο κ. Ν. Καλόγερος

3.  Σχετικά με δημοτική οδοποιία (Περίθεια – Κανάλια – Ευρωπούλοι - Σγουράδες) - και δημοτικό φωτισμό. Τι ενέργειες έχουν γίνει.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ο κ. Σ. Ρίγγας

1. Σχετικά με το θέμα του ηλεκτροφωτισμού στους Γιαννάδες. Το θέμα δεν αφορά μόνο στους Γιαννάδες αλλά σε όλες τις Κοινότητες.

2.  Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, ως βασικός πυλώνας της οικονομίας. Έκθεση AGROTICA που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη κάθε δύο χρόνια για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Προτίθεται η σημερινή Δημοτική Αρχή να συμμετέχει ; 

Ο κ. Α. Δήμου

3.  Ο παραλιακός δρόμος Ρόδα – Αχαράβη έχει προβλήματα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να αποκατασταθούν οι βλάβες.

 

 

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Επικεφαλής κ. Χ. Χαραλάμπους

1. Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση στα δύο τουριστικά – αλιευτικά καταφύγια, Μπενιτσών και Αλύπας και το υπόμνημα του αρμοδίου Αντιδημάρχου προς το Λιμεναρχείο της Παλαιοκαστρίτσας. Εάν θα συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο, επειδή είναι σοβαρό θέμα και τεράστιας σημασίας όχι μόνο για τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και για την ίδια την οικονομία του νησιού.

2.  Σχετικά με την καταβολή των παγίων στους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Ο κ. Β. Αρμενιάκος

3.  Τι γίνεται με τα εργοτάξια της πόλης (Ευγενίου Βουλγάρεως, Πεντοφάναρο, το έργο στη Γαρίτσα). Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στην πόλη.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ο κ. Σ. Βλάχος

1.  Σχετικά με την απόφαση απόρριψης της υποψηφιότητας της Κέρκυρας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Εάν έχει καθαρογραφεί η απόφαση την αρμόδια Επιτροπή και εάν υπάρχει συγκεκριμένη αιτιολογία για την απόρριψη.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

1.   «Έκδοση κειμένου ψηφίσματος – αποφάσεως στήριξης του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση». (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-75). Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1. Να συνδράμει άμεσα στην προώθηση και υλοποίηση των  αιτημάτων του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας για την απαραίτητη κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων του απαιτούμενου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και των υποδομών που βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης.

2. Κατανοεί και συμπαραστέκεται στις μεγάλες δυσκολίες των Νεφροπαθών.

3. Δηλώνει την πολιτική του αποφασιστικότητα να αναλάβει όλες τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους Βουλευτές Κέρκυρας, ώστε να λυθούν  τα προβλήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Η Απόφαση να επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας, στην 6η ΥΠΕ, στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στην Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να δρομολογηθεί σταδιακά και οριστικά η επίλυση των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων τω Νεφροπαθών Κέρκυρας.

Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, θα το παρακολουθεί και θα είναι παρούσα ό,που χρειάζεται για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα.

Κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος από την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σχετικά με το θέμα της απόλυσης δύο εργαζομένων από το Κηροπλαστείο της Μητρόπολης. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε Απόφαση.

 

2.       «Κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος από τον κ. Γ. Δημητράτο – Ζωγράφο, Καθηγητή για καταδίκαση του στεφανώματος που γίνεται από τον εκάστοτε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στους πεσόντες Γερμανούς στη χώρα μας κατά την κατοχή». Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη Απόφαση για έκδοση κειμένου ψηφίσματος – Αποφάσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-76) ως ακολούθως :

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ομόφωνα αντιτίθεται στο στεφάνωμα που γίνεται από τους εκάστοτε Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στους πεσόντες Γερμανούς στη χώρα μας κατά την περίοδο της κατοχής.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

1. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμόν 21-625/23-11-2015 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας περί εξουσιοδότησης του προς τον κ. Δήμαρχο Κέρκυρας προκειμένου να εκπροσωπεί το Δήμο Κέρκυρας σε Τράπεζες. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-77). Ομόφωνα το κατεπείγον και ομόφωνα η εισήγηση.

2. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της συμμετοχής του Δήμου Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Borsa Mediterraneo del Turismo (BMT) στη Νάπολη της Ιταλίας και β) της διαθέσεως των σχετικών πιστώσεων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-78). Ομόφωνα το κατεπείγον. Διόρθωση στην εισήγηση αντί «Ο Δήμος θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση WTM» που εκ παραδρομής ανεγράφη, στο σωστό «Ο Δήμος θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση BMT». ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ η εισήγηση, με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

3. Σχετικά με την εγκατάσταση Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από βιορευστά – βιοκαύσιμα της εταιρείας “A.I. SUN ENERGY ESTATE LIMITED” στις θέσεις ΠΑΠΑΘΑΝΑΤΙΚΑ Τ.Κ. Δουκάδων (0,5 W) και ΚΑΜΠΟΣ της Τ.Κ. Γαρδελάδων (1MW) της Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-79). Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι :

Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του και γνωμοδοτεί αρνητικά στη δημιουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοκαύσιμα της εταιρείας  A.I.SUN ENERGY ESTATE LIMITED”) στις θέσεις ΠΑΠΑΘΑΝΑΤΙΚΑ Τ.Κ. Δουκάδων (0,5 MW) και ΚΑΜΠΟΣ της Τ.Κ. Γαρδελάδων (1ΜW) της Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών του Δήμου Κέρκυρας για τους παρακάτω λόγους :

Πρόκειται για οχλούσα χρήση, ενώ στην Κέρκυρα δεν υπάρχει ακόμη χωροταξικός σχεδιασμός που να προβλέπει τη χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων.

Για την εγκατάσταση των Μονάδων δεν έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος, ούτε έχουν λάβει έγκαιρα γνώση οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εκφέρουν γνώμη.

Η ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου δεν έχει αποσταλεί προς επεξεργασία και έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας (λ. χ. Δνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος), ούτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για συζήτηση.

Από έρευνα που διενεργήσαμε, κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας, πληροφορηθήκαμε ότι οι Μονάδες δεν τηρούν τις νόμιμες αποστάσεις από τους υπάρχοντες οικισμούς, δεδομένου ότι στη ΜΠΕ ελήφθησαν στοιχεία από την χαρτογράφηση του 1985, ενώ η πραγματική κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα οι Μονάδες πρόκειται να κατασκευαστούν  εντός της ζώνης των οικισμών των παραπάνω Τ.Κ. απέχοντας  λ.χ. μόλις  50 μ. από 20 κατοικίες των  Γαρδελάδων.

Δεν ενδείκνυται η κατασκευή τέτοιων Μονάδων σε περιοχές, όπως οι Δουκάδες και οι Γαρδελάδες, όπου υπάρχουν γεωργικές δραστηριότητες, όπως η συλλογή ελαιοκάρπου, φυτικές καλλιέργειες, μελισσοκομία, κτηνοτροφία κ.ά. ,διότι υπάρχει κίνδυνος τοξικής  επιμολύνσεως.

Η ευρύτερη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά εξαιτίας της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων πλησίον κυρίως στα ΠΑΠΑΘΑΝΑΤΙΚΑ Δουκάδων, αλλά και της επί 30 χρόνια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Τέτοιου είδους χρήσεις αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όσων κατοικούν κοντά, δεδομένου ότι εκπέμπουν επικίνδυνα  σωματίδια ( μονοξείδιο του αζώτου, διοξίνες κ.ά.) στον αέρα.

Η  λειτουργία των Μονάδων προκαλεί επιπλέον ενοχλητικό θόρυβο.

Από την ίδια την μελέτη προκύπτει ότι αυτή θα πραγματοποιεί την επεξεργασία των βιορευστών- βιοκαυσίμων χωρίς την επίβλεψη μόνιμου προσωπικού που θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την ορθή και καλή λειτουργία των Μονάδων. Δηλαδή θα  λειτουργεί με ‘’αυτόματο πιλότο’’!

Υπάρχει η ομόφωνη κατηγορηματική εναντίωση στην εγκατάσταση των παραπάνω Μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των Τ.Σ. των Δουκάδων και Γαρδελάδων, που εκπροσωπούν τις τοπικές τους κοινωνίες.

Ζητά από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας να μεριμνήσουν ώστε να δοθεί παράταση στην προθεσμία να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αρνητικά, σύμφωνα και με την παρούσα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η παρούσα Απόφαση να σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

3.                   Λήψη Αποφάσεως σχετικά με μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016 – 2017, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1-1/12-02-2016 Αποφάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-80). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

4.                   Λειτουργία βιολογικού Λιαπάδων Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-81). Εγκρίθηκε ομόφωνα α) η εγγραφή στον προϋπολογισμό των απαραίτητων κονδυλίων για την άμεση συντήρηση και την καλή λειτουργία του σταθμού, για την κάλυψη των αναγκών τόσο των νοικοκυριών του τοπικού διαμερίσματος Λιαπάδων όσο και των επαγγελματικών μονάδων της περιοχής, β) να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Δήμαρχος Κέρκυρας όπως προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαπίστωση οποιωνδήποτε διοικητικών ή άλλων ολιγωριών ή παραλείψεων, που οδήγησαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη μη λειτουργία του σταθμού και πιθανότατα στη μόλυνση της περιοχής.

5.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως κατανομής 1η δόσης έτους 2016 για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-82). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

6.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως προσθήκης της προσωνυμίας «Πολύκαρπος Βαγενάς» στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κέρκυρας Δ.Ε. Φαιάκων και της μετονομασίας του σε «Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Δήμου Φαιάκων – Πολύκαρπος Βαγενάς», κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1-4/12-02-2016 Αποφάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-83). Αποσύρθηκε ομόφωνα κατόπιν προτάσεως της κ. Μ. Μουζακίτη.

7.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως προσθήκης της προσωνυμίας «Ανδρέας Κάλβος» στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Ν. Κέρκυρας και της μετονομασίας του σε «Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος», κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1-5/12-02-2016 Αποφάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-84) Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

8.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκκίνησης των διαδικασιών διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών και παροχής υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-85). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση στο σύνολό της, με τις θετικές ψήφους μόνο της Παρατάξεως της Πλειοψηφίας. Οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ψήφισαν θετικά μόνο τις περιπτώσεις 1, 2 και 4 και αρνητικά ως προς την περίπτωση 3 της εισηγήσεως, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους. Η Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήλωσε ΠΑΡΩΝ επειδή ναι μεν συμφωνεί μόνο για τις περιπτώσεις 1, 2 και 4 και δεν συμφωνεί για την περίπτωση 3, αλλά επειδή όλες οι περιπτώσεις αποτελούν μέρος μιας ενιαίας εισήγησης δεν μπορούν να ψηφίσουν χωριστά.

9.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκκίνησης των διαδικασιών διενέργειας διαγωνισμού για την πραγματοποίηση μυοκτονίας στο Δήμο Κέρκυρας περιόδου 2016 – 2017 (ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-86). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

10.               Λήψη Αποφάσεως περί αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης «Ανέγερση 4ου Ενιαίου Λυκείου Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5000126 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-87). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

11.               Λήψη Αποφάσεως περί αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης «Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα Δ.Ε. Μελιτειέων Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5000176 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-88). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.               Διοργάνωση διεθνούς φεστιβάλ και διαγωνισμού χορωδιών Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-89). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση όπως υποστηρίχθηκε η θέση της. Οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ψήφισαν θετικά με τις παρατηρήσεις που έθεσαν και όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους. Η διοργάνωση στο Δήμο Κέρκυρας του  Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Κέρκυρας, με βάση το αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης Musica Mundi και  το οποίο θα πλαισιωθεί και από άλλες μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, από τις 12 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2016 και β) η κατάρτιση σχεδίου για τη  σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου, Δήμου Κέρκυρας και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην οποία  θα προσδιορίζονται  οι  υποχρεώσεις, τα δικαιώματα και οι όροι  των τριών φορέων ως «Διοργανώτρια Πόλη», για την  υποστήριξη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Κέρκυρας, στην οποία θα συμμετέχει και το Υπουργείο Πολιτισμού , δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες, στην προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί , είναι υπηρεσίες  πολιτιστικού χαρακτήρα και το οποίο θα υποβληθεί για τη  λήψη απόφασης  από το Δημοτικό Συμβούλιο, περί  έγκρισης των όρων και της εξουσιοδότησης του Δημάρχου Κέρκυρας για την υπογραφή της σύμβασης.

13.               Λήψη Αποφάσεως περί υποβολής αιτήματος του Δήμου Κέρκυρας για την πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στα προγράμματα «Άθληση για όλους» περιόδου 2016 – 2017 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-90). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της. Η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ψήφισε θετικά την εισήγηση με την παρατήρηση να πληρωθούν οι γυμναστές.

14.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. Χρήστο Μποζίκη του Γεωργίου λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-91). Απσύρθηκε λόγω της εκ παραδρομής αναγραφής του θέματος στην παρούσα ημερήσια διάταξη, ενώ αποτελούσε θέμα της 3ης τακτικής Συνεδρίασης.

15.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στην εταιρεία DUTY FREE HELLAS  λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-92). Η πρόταση του εισηγητού περί επιβολής του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα επειδή η εταιρεία συμμορφώθηκε, ήτοι 1.467,35 ευρώ Χ 14 διαφημιστικές πινακίδες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θετικά ψήφισε η Παράταξη της Πλειοψηφίας, πλην του Δημοτικού της Συμβούλου κ. Γ. Καρύδη, ο οποίος ψήφισε αρνητικά όπως υποστήριξε τη θέση του. Οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψήφισαν αρνητικά στην επιβολή προστίμου, εφόσον η εταιρεία συμμορφώθηκε.

16.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στον κ. Ιωάννη Μπλέτα του Εμμανουήλ λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-93). Η πρόταση του εισηγητού περί επιβολής του διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε, ήτοι 2.934,70 ευρώ Χ 1 διαφημιστική πινακίδα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θετικά ψήφισε η Παράταξη της Πλειοψηφίας. Οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παρατάξεως της Πλειοψηφίας κ. Γ. Καρύδης ψήφισαν αρνητικά στην επιβολή του διπλάσιου προστίμου και αντιπρότειναν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα.

17.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στους κ.κ. Προκόπη και Νικόλαο Σαμοίλη λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-94). Η πρόταση του εισηγητού περί επιβολής του διπλάσιου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε, ήτοι 2.934,70 ευρώ Χ 1 διαφημιστική πινακίδα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θετικά ψήφισε η Παράταξη της Πλειοψηφίας. Οι Παρατάξεις ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παρατάξεως της Πλειοψηφίας κ. Γ. Καρύδης ψήφισαν αρνητικά στην επιβολή του διπλάσιου προστίμου και αντιπρότειναν την επιβολή του ελάχιστου ποσού ανά διαφημιστική πινακίδα.

--------------------------

Στο σημείο αυτό, προτάχθηκε το θέμα 38 (υπ’ αριθμόν 6-95) κατόπιν προτάσεως του κ. Δημάρχου.

----------------------------

18.               Ανάκληση της υπ’ αριθμόν 20-556/23-10-2015 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου περί εγκρίσεως ανάκλησης χορηγηθεισών αδειών κυκλοφορίας ζωήλατων οχημάτων, ως προς την περίπτωση του κ. ΜΟΣΧΑΤ ΙΩΣΗΦ του ΛΕΩΝΙΔΑ. Διόρθωση του ονόματός του (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-96). Κατόπιν προτάσεως του εισηγητού, δεν ανακαλείται η υπ’ αριθμόν 20-556/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απορρίπτεται η αίτηση του ενδιαφερόμενου. Διορθώνεται το όνομα του ενδιαφερόμενου, από ΜΟΣΧΑΤ ΙΩΣΗΦ του ΛΕΩΝΙΔΑ στο σωστό ΜΟΣΚΑΤ ΙΩΣΗΦ του ΛΕΩΝΙΔΑ.

------------------------------------

Στο σημείο αυτό, προτάχθηκαν τα θέματα 39 (υπ’ αριθμόν 6-97) και 40 (υπ’ αριθμόν 6-98) κατόπιν προτάσεως του κ. Δημάρχου.

-----------------------------------

19.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος στο Δήμο Κέρκυρας στον κ. GEORGIEV  VALERI του TSVETANOV  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-99). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

20.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκτέλεσης του σκοπού του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ» για το έτος 2015 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-100). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

21.               Λήψη Αποφάσεως περί εκτέλεσης του σκοπού του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΙΤΣΑ» για το έτος 2015 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-101). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

22.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκτέλεσης του σκοπού του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΟΤΑΡΔΟΥ» για το έτος 2015 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-102). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

23.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκτέλεσης του σκοπού του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ» για το έτος 2015 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-103). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

24.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκτέλεσης του σκοπού του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΚΟΜΙΣΣΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΜΕΝΗ ΜΟΤΣΕΝΙΓΟΥ» για το έτος 2015 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-104).  Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

25.               Έγκριση της υπ’ αριθμόν 4-19/26-02-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του  Δήμου Κέρκυρας περί αναμόρφωσης του Δημοτικού Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-105). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

26.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως έκδοσης εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-106). ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ.

27.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) συμπληρωματικών συνδρομών σε «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» και «DIMOSNET» και β) νέας συνδρομής στο site «Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ μ. Ε.Π.Ε»  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-107). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

28.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ληξιπρόθεσμης βεβαιωμένης οφειλής από κλήσεις ΚΟΚ επ’ ονόματι κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΤΣΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ και χρέωση μέρους της οφειλής στην κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΑΓΓΟΥΛΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-108). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

29.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους λόγω λανθασμένων καταχωρήσεων / χρεώσεων (6-109). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

30.               Έγκριση της υπ’ αριθμόν 2-1/12-02-2016 Απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κέρκυρας περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-110). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

31.               Λήψη Αποφάσεως περί εκκίνησης των διαδικασιών διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών αντικατάστασης λαμπτήρων και συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού Δημοτικών Ενοτήτων» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-111). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

32.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως παράτασης προθεσμίας του έργου «ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Ε. ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ – ΠΑΡΕΛΙΩΝ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-112). Ο εισηγητής διόρθωσε την ημερομηνία της παρατάσεως από 29/02 στη σωστή 01/04/2016. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

33.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παράτασης προθεσμίας του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΥΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ – ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-113).  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

34.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου ΑΠΕ του έργου  «ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Ε. ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ – ΠΑΡΕΛΙΩΝ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-114). Εγκρίθηκε ομόφωνα.  

35.               Λήψη Αποφάσεως επί της ενστάσεως του αναδόχου κατά απόρριψης ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών στα πλαίσια του έργου «ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-115). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

36.               Λήψη Αποφάσεως επί της ενστάσεως του αναδόχου κατά απόρριψης ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών για μη πληρωμή 9ου λογαριασμού στα πλαίσια του έργου «ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ» (6-116). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

37.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως τοποθέτησης δύο χάλκινων αγαλμάτων Σέρβων στρατιωτών στο Σέρβικο Μαυσωλείο στη νησίδα Βίδο, κατόπιν αιτήματος του Πρεσβευτή της Σερβίας στην Αθήνα (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-117). Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση.

38.               Αντικατάσταση Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-95). Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω  αντικαταστάσεις :

Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Κορακιανίτη, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ,  στη θέση του παραιτηθέντος κ. Σταμάτη Απέργη -  Δημοτικό Σύμβουλο Κέρκυρας.

Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Ραιδεστινό, ως Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ, στη θέση του κ. Αντώνιου Δούκα -  Μέλος στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων.

Την κ. Σοφία Μαγουλά, ως δημότισσα – λαϊκό μέλος, στη θέση της παραιτηθείσας κ. Ευγενίας Ζάγουρα.

Τον κ. Ιωάννη Κορακιανίτη, ως δημότη – λαϊκό μέλος, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Ανδρέα Στίνη.

    Τα αναπληρωματικά Μέλη που είχαν οριστεί με την υπ’ αριθμόν 25-576/07-11-2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, αλλά μετά τις παραιτήσεις των τακτικών μελών είχαν αναλάβει τη θέση των τακτικών, καταλαμβάνουν την αρχική τους θέση.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω Ν.Π.Δ.Δ. έχει ως ακολούθως :

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΜΑΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΥΜΗ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΖΑΚΕΛΙΝΑ ΒΙΤΑΛ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

ΔΗΜΟΤΗΣ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΟΪΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΡΕΜΟΝΑΣ

 

Τον ορισμό του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Κορακιανίτη ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του ως άνω Ν.Π.Δ.Δ. και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Ραιδεστινού – ως Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. αυτού.

39.               Αντικατάσταση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-97). Εγκρίθηκε ομόφωνα η αντικατάσταση του κ. Μηνά – Δαμιανού Ράπτη από την κ. Μαρία Μουζακίτη – Αντιδήμαρχο Παιδείας Κέρκυρας, προκειμένου να αναλάβει τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας.

40.               Αντικατάσταση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-98). Την αντικατάσταση του κ. Μηνά – Δαμιανού Ράπτη από την κ. Μαρία Μουζακίτη – Αντιδήμαρχο Παιδείας Κέρκυρας, προκειμένου να αναλάβει τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας.

41.               Ορισμός ενός εκπρόσωπου του Δήμου Κέρκυρας και του αναπληρωτή του, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση Επιτροπής του άρθρου 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 (ΦΕΚ 444 τ. Β’/99).  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-118). Κληρώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σπυρίδων Ρίγγας, ως τακτικό μέλος και Αλέξανδρος Φαϊτάς, ως αναπληρωματικό μέλος.

42.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση επιτροπής με την προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ». (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-119). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ασπιώτης.

43.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ Β΄ &  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΙΟ. ΚΑ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ» Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 6-120). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρσένιος Κουλούρης.

44.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση επιτροπής πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΙΑΚΩΝ – ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ – ΘΙΝΑΛΙΟΥ»  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-121). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Δήμου.             

45.               Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων και των αναπληρωτών τους με τη διαδικασία της κληρώσεως για την παραλαβή μικρών έργων ή εργασιών συντήρησης, προϋπολογισμού έως 5.869,40€, που θα εκτελεστούν στο Δήμο Κέρκυρας το έτος 2016.  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-122). Κληρώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Καββαδίας και Λεωνίδας Παγκράτης, ως τακτικά μέλη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Καρύδης και Θεόδωρος Λουκανάρης, ως αναπληρωματικά μέλη.

46.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τη διαδικασία της κληρώσεως για τη συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Δήμου Κέρκυρας.   (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-123). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνιος – Σπυρίδων Γεωργόπουλος.

47.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΗΣ». (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 6-124). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταμάτης Απέργης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΛΛΗΣ


Επιστροφή