Newsletter
*
Νέα & Ανακοινώσεις
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (7ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( 26/04/2016 )

 

                              

 
             

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                     

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Κέρκυρα 08-04-2016

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (7ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, συνήλθε σε τακτική (7η) Συνεδρίαση, στις 7 Απριλίου 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 17233/01-04-2016  πρόσκλησης.

 

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

 

1.               Ανακοινώσεις.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο κ. Δήμαρχος

·                     Σχετικά με τη Συνεδρίαση του ΚΑΣ στην οποία ψηφίστηκε ο κανονισμός αστικής λειτουργίας της παλιάς πόλης.

·                     Σχετικά με τη διοργάνωση στις 15/04/2016 ημερίδας με στόχο να δούμε εάν τελικά το να ανήκει μια πόλη όπως η Κέρκυρα ή όπως άλλες πόλεις στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε οπτικοακουστικό υλικό από άλλες πόλεις που έχουν ενταχθεί στη λίστα των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα γίνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση UNESCO της Φλωρεντίας και τη Διεύθυνση της πόλης της Ρόδου. 

·                     Σχετικά με τη σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ παρουσία όλων των Δημάρχων που οι πόλεις τους έχουν Οργανισμούς λιμένα. Από τα σημαντικά αιτήματα ήταν η συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση και διοίκηση των λιμένων, την παραχώρηση στους Δήμους των ζωνών που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές εργασίες, την είσπραξη από τους Δήμους ενός ανταποδοτικού τέλους για την επιβάρυνση των λιμανιών στη λειτουργία της πόλης. Εντός τριμήνου να υποβληθούν χάρτες και τοπογραφικά στοιχεία των τμημάτων που οι Δήμοι διεκδικούν, ώστε να υπάρξει συμφωνία η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά. Τέθηκε επίσης το θέμα της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να διαχειριστούμε τα λιμάνια.

·                     Στο ΤΑΙΠΕΔ τέθηκαν και τα θέματα ΕΡΗΜΙΤΗ, ΙΣΣΟΣ, ΜΠΟΥΚΑ.

·                     Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας όπου τέθηκαν τα θέματα των σχολικών υποδομών.

·                     Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και υποβολή φακέλου για τις υποδομές.

·                     Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού για τα ανοικτά τουριστικά λεωφορεία.

·                     Σχετικά με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΠΕΔΙΝ στην τουριστική έκθεση της Μόσχας.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Η κ. Γ. Μπούκα

Σχετικά με παράνομες συνδέσεις Δημοτικού φωτισμού με το δίκτυο της ΔΕΗ  (π.χ. στη περιοχή Μπαρμπάτι).

Ο κ. Ν. Καλόγερος

Σχετικά με θέματα που αφορούν στα Διαπόντια Νησιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  (νερό, λιμάνια) κατόπιν παραπόνων από τους κατοίκους. Να τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο.

Η κ. Μ.Σ. Υδραίου

Σχετικά με πλήρη εγκατάλειψη στις υποδομές του Δημοτικού Θεάτρου. Χωρίς καθαριότητα ακόμα και έλλειψη προϊόντων καθαρισμού. Δυσοσμία. Η ίδια κατάσταση στα Γραφεία των Παρατάξεων που στεγάζονται εκεί, αλλά και σε όλους τους ορόφους.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ο κ. Ι. Τρεπεκλής

Τα θέματα που ανακοίνωσε στο Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος να συζητηθούν για να ληφθούν αποφάσεις.

Να τεθεί το θέμα της Παιδείας στο Συμβούλιο.

Έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένες κακοτεχνίες στις αναπλάσεις στο Ιστορικό Κέντρο. Να γίνουν παρεμβάσεις από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά με το Ν. Καλλικράτης. Να τεθεί στο Συμβούλιο. Να ακούσουμε και τις απόψεις της Πλειοψηφίας.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο κ. Θ.Μ. Μάστορας

Σχετικά με την απόδοση της πάγιας αποζημίωσης στους Προέδρους Κοινοτήτων. Απαράδεκτο η απόδοση μέρους της πάγιας αποζημίωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Προέδρων.

 

Ο κ. Στ. Πελάης

Σχετικά με εργατικό ατύχημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας σε υπάλληλο του Δήμου Κέρκυρας.

Σχετικά με την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης της Επιτροπής που χαρακτηρίζει την περιοχή του ΙΣΣΟΥ ως δασική έκταση. Η εκδίκαση στο Εφετείο είναι το Μάιο. Κοινοποιήθηκε και στο Δήμο. Να γίνουν όλες οι ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η προσφυγή.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο κ. Γ. Ραιδεστινός

Σχετικά με σύσκεψη που έγινε με τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμαρχο για τις γαλάζιες σημαίες. Έχει γίνει συνάντηση στο Μπαρμπάτι για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανακτηθούν οι γαλάζιες σημαίες.

Αποκατάσταση διακοπών παράνομων ηλεκτροδοτήσεων στο Μπαρμπάτι.

Αναζητείται τρόπος μέσω της Οικονομικής Επιτροπής για να αποκατασταθεί το θέμα των capital controls ως προς τα ποσά που εκταμιεύονται, κυρίως για την απόδοση των παγίων.

Ο κ. Μ.Δ. Ράπτης

Σχετικά με την ομοφοβική επίθεση έξι συμπολιτών μας κατά φοιτητή στο χώρο του Ψυχιατρείου που στεγάζεται το Πανεπιστήμιο. Πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση.

 

2.                  Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (στα πλαίσια ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

1.  Η κ. Μ.Σ. Υδραίου

Σχετικά με τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας της πόλης που εγκρίθηκε από το ΚΑΣ. Ποια στάδια θα ακολουθηθούν, εάν «παραδίδεται στα χέρια της Αρχαιολογίας εν λευκώ» η πόλη, εάν για οτιδήποτε από εδώ και στο εξής θα πρέπει να υπάρχουν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις της Αρχαιολογίας, πως συνδυάζεται αυτό σε μια πόλη UNESCO όταν δεν υπάρχει Φορέας Διαχείρισης εγκεκριμένος, ούτε κανονισμός για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, τι επιπτώσεις θα υπάρχουν για τους καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, επιτηδευματίες.

2. Η κ. Θ. Τσιμπούλη

Σχετικά με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JUSPERS) που επισκέφθηκε την Κέρκυρα για το έργο των φραγμάτων. Ποιες οι παρατηρήσεις και εκτιμήσεις (θετικές ή αρνητικές) των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η κ. Μ.Σ. Υδραίου

Σχετικά με καθημερινότητα, κονδύλια που ψηφίστηκαν για την αγροτική οδοποιία σε όλη την Κέρκυρα. Δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Γιατί χάθηκαν ; Δημοτική οδοποιία. Κρανίου τόπος και στο βορρά και στο νότο, περιαστικά, ακόμα και μέσα στην πόλη. Έγιναν μικρές παρεμβάσεις, εάν πρόκειται να γίνει κάτι καλύτερο ενόψει Πάσχα και τουριστικής σαιζόν.

Προνοιακά επιδόματα και καθυστέρηση να δοθούν, ενώ οι συνδημότες μας τα έχουν ανάγκη. Είμαστε ίσως από τους  μοναδικούς Δήμους που καθυστέρησαν τόσο πολύ να αποδοθούν στους δικαιούχους. Γιατί έγινε αυτό;

Μουσείο Αλιείας Πετριτή, γιατί απεντάχθηκε; Ένα έργο που θα έδινε πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή, το είχαμε ζητήσει ως Παράταξη και το είχαμε συζητήσει και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

1. Ο κ. Γ. Μάμαλος

Σχετικά με την παραχώρηση των παραλιών. Έχει εκδοθεί η ΚΥΑ; Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Τι γίνεται με τον καθαρισμό των παραλιών;

2.  Ο κ. Α. Δήμου

Σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του Σχολικού κτιρίου Κοντοκαλίου – Γουβιών. Εάν δεν βρεθεί άλλο ακίνητο, θα διεκδικήσετε το οικόπεδο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων;

3.  Ο κ. Ι. Τρεπεκλής

Πότε προβλέπεται να συζητηθεί το επιχειρησιακό στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου θα θέσουμε τις προτάσεις μας ως Παράταξη.

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1.  Ο κ. Χ. Χαραλάμπους

Σχετικά με την κατάσταση στην Κέρκυρα δεδομένου ότι βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Τι θα γίνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα (π.χ. κατάσταση λιμανιών, οδικό δίκτυο, παιδικές χαρές, έργα στη Γαρίτσα, ο κόμβος στο λιμάνι, η Annunziata κ.λ.π.).

2.  Ο κ. Στ. Πελάης

Σχετικά με το πρόβλημα της σχολικής στέγης  στην περιοχή Κοντόκαλι – Γουβιά, που προέρχεται από το ζήτημα του οικοπέδου. Να γίνει σχολικό κέντρο και σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στον ίδιο χώρο εκεί που στεγαζόταν η Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Γιατί δεν έχει προχωρήσει ο Δήμος στον έλεγχο και δεν έχει ενημερώσει ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο για το πόρισμα των τεχνικών υπηρεσιών, γιατί επιμένει η Δημοτική Αρχή για το οικόπεδο στη θέση «Πίλα» ενώ έχει κριθεί ακατάλληλο και έχει πολλές αδυναμίες, γιατί δεν προχώρησαν στις ενέργειες για την παραχώρηση από την Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα προς το Δήμο, όταν υπάρχει επίσημη θέση ότι παραχωρείται; Γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια για την επαναλειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, εφόσον έχει τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελήφθη απόφαση. Μήπως το οικοπεδικό σχετίζεται με τη δήλωση του κ. Περιφερειάρχη ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να χτιστεί σχολείο;

3.     Ο κ. Χ. Χαραλάμπους.

Σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατοίκοι στο Μαθράκι (νερό, λιμάνι, κατασκευή τοιχίου, δρόμοι γεμάτοι από χαλίκια 3α, σούδες κ.λ.π.) και κατ’ επέκταση και στα υπόλοιπα Διαπόντια.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  1. Ο κ. Σ. Βλάχος

Σχετικά με μετάθεση με ένα απλό τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ υπαλλήλου από τη Γραμματεία στο Λογιστήριο. 1. Εάν συμφωνεί ο κ. Δήμαρχος με αυτήν την αντεργατική, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική συμπεριφορά  του κ. Φαϊτά, 2. εάν γνωρίζει εάν κατέθεσε ο κ. Φαϊτάς έγγραφο με το οποίο ζητά για τον κ. Χαλικιόπουλο ποιες είναι οι τακτικές αποδοχές του, εάν είναι τακτικός υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, 3. κατέθεσε μία αίτηση στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να πληροφορηθεί τις επιστολές που έχει στείλει ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ – υπεύθυνος στη νότια Κέρκυρα κ. Αυθίνος και τα απαντητικά έγγραφα της Υπηρεσίας προς αυτόν προκειμένου να λάβει γνώση. Συμφωνεί ο κ. Δήμαρχος με αυτήν τη συμπεριφορά του κ. Φαιτά, ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στη ΔΕΥΑΚ, καθώς και για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ.

  1. Ο κ. Ν. Γκούσης

Με δεδομένο ότι η ΔΕΥΑΚ στη Λευκίμμη έχει πολλές δυσκολίες, θα καταθέσει στον κ. Δήμαρχο ένα υπόμνημα με τα προβλήματα αλλά και με τις λύσεις που προτείνει. Η ερώτησή του είναι ότι από τις 20/09 μέχρις τις 20/02 οι δημότες της Λευκίμμης έλαβαν τέσσερις λογαριασμούς, οι οποίοι καλύπτουν έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν υπάρχει ενημέρωση από την Επιχείρηση εάν αυτό είναι σε όλη την Κέρκυρα. Επίσης, επειδή είχε αναφερθεί σε προηγούμενη Συνεδρίαση ότι μπορούν οι συνδημότες της Λευκίμμης να πληρώνουν το λογαριασμό στο ταχυδρομείο με ένα μικρό κόστος 0,50 – 0,60, ενημερώνει ότι το κόστος είναι 1,20, είναι υπερβολικό, ενώ υπάρχουν άλλοι Δήμοι με μηδενικό ή με χαμηλότερο ποσό. Είναι επιλογή του ταχυδρομείου ή επιλογή της ΔΕΥΑΚ ;

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

1. Συζήτηση σχετικά με απλήρωτους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-125). Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος. Αποφασίστηκε ομόφωνα η ενεργοποίηση των προηγούμενων Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να αναλάβουν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση πίεσης προς τους ξενοδόχους – εργοδότες οι οποίοι όχι μόνο καθυστερούν αλλά και παραβιάζουν κατά κόρον τα εργατικά δικαιώματα, να αλλάξει το κλίμα κα να σταλεί το μήνυμα ότι οργανωμένα θα αντισταθούμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να ξεκινήσει ο έλεγχος της εμβαδομέτρησης των ξενοδοχείων, κυρίως εκείνων που οφείλουν σε εργαζόμενους.

 

2. Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετάβασης του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Υ.ΔΟΜ. και ΧΩ.ΠΕ. για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα και β) της διαθέσεως των σχετικών πιστώσεων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-126). Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και ομόφωνα η εισήγηση. (Μετάβαση : από 05-04-2016 έως 06-04-2016).

 

3. Λήψη  Αποφάσεως περί α) ανακήρυξης του Δήμου Κέρκυρας ως «T.T.I.P. Ελεύθερη ζώνη», β) συμμετοχής του Δήμου στη συνδιάσκεψη των Δήμων Κρατών της Ευρώπης στη Βαρκελώνη για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Αυτοδιοικητικού Δικτύου TTIP/CETA/TISA FREE ZONES και γ) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-127). Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

 

4.   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετακίνησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών στην Αθήνα για τη συμμετοχή του σε συνέδριο (διημερίδα) της Κ.Ε.Δ.Ε. και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-128). Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και ομόφωνα η εισήγηση.

 

5.   Κείμενο ψηφίσματος – Αποφάσεως σχετικά με την πορεία αγώνα του Πατραϊκού λαού προς την Αθήνα και την εναντίωση στην ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων περί μείωσης δημοτικών τελών σε ορισμένες κατηγορίες δημοτών. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-129) Ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και κατά πλειοψηφία με τη δήλωση «ΠΑΡΩΝ» της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, αποφασίστηκαν τα εξής :

1.                  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας χαιρετίζει τη μεγαλειώδη πορεία του λαού της Πάτρας που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πορεία ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από την Πάτρα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και θα φτάσει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.  Στόχο έχει να αναδείξει τη τεράστια ανεργία που πλήττει τα λαϊκά στρώματα και να απαιτήσει άμεσες λύσεις.

2.                  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, επίσης, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απροκάλυπτες επεμβάσεις της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Τελευταίο κρούσμα η ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας για μείωση των δημοτικών τελών σε ορισμένες κατηγορίες δημοτών (απόρων, μακροχρόνια ανέργων, δημοτών που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου  κ.ά.).

3.      Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας επισημαίνει πως ο ρόλος των διορισμένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ήταν και εξακολουθεί να είναι αντιδραστικός. Απαιτεί την άμεση κατάργησή τους και ζητά από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την εξαγγελία της.

 

6.     Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για την προμήθεια ενός γερανοφόρου οχήματος (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-130) Ομόφωνα το κατεπείγον και ομόφωνα η εισήγηση.

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

3.                   Λήψη Αποφάσεως για την αντιμετώπιση των αυθαίρετων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου Γαρίτσας και Ανεμομύλου (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-131). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση με την αρνητική ψήφο των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

4.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του κανονισμού για τον προσδιορισμό και τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 3-2/29-02-2016 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-132). Κατά πλειοψηφία με τις θετικές ψήφους της Παρατάξεως της Πλειοψηφίας, των κ.κ. Ν. Καλόγερου και Δ. Μεταλληνού από την Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Αρνητικά οι υπόλοιποι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ όπως υποστηρίχθηκε η θέση της.

Έγιναν οι κάτωθι διορθώσεις – επισημάνσεις :

Την κωδικοποίηση των αποφάσεων του πρώην Δήμου Κερκυραίων και σε όποιον άλλο π. Δήμο Νομού Κέρκυρας ελήφθησαν αποφάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους.

Κωδικοποίηση των θέσεων που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους :

στην περιοχή Σιδαρίου – π. Δήμου Εσπερίων που υπήρχε απόφαση και πρέπει να κωδικοποιηθεί,

στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Γεωργίου (κωδικοποίηση παλαιότερης απόφασης) και

στη Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων, (κωδικοποίηση παλαιότερης απόφασης).

Αφαίρεση από την εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας Δουκάδων, επειδή δεν είναι σωστή η απόφαση της Τοπικής Κοινότητας.

 

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Στο άρθρο 3 «Γενικές αρχές και απαγορεύσεις», στην παρ. 2 αντί για «…με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 2,20μ…) στο σωστό  «…με απαραίτητο ελάχιστο ύψος 2,20μ…).

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στο άρθρο 2 «Βασικές κατηγορίες κοινοχρήστων χώρων» «1. Πεζόδρομοι»  η παρ. 1.2 «σε κάθε περίπτωση, το 65% τουλάχιστον του πλάτους των πεζοδρόμων το 65% του πλάτους των πεζοδρομίων και το 80% της επιφάνειας των πλατειών θα πρέπει να είναι ελεύθερο για την απρόσκοπτη και συνεχή διέλευση των πεζών» αφορά καθαρά για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων και δεν αφορά στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και κ.λ.π.

Στον πίνακα 3.5.3 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΕΚΑ στη στήλη «ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ» αντί για «πλατεία χωριού Μαρίας Πηγή» στο σωστό «πλατεία χωριού έναντι καταστήματος Μαρίας Πηγή».

5.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) των κυκλοφοριακών διευθετήσεων στις περιοχές Παγκρατέϊκων και Μανδουκίου στη Δ.Ε. Κερκυραίων και β) της ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν στη στάθμευση οχημάτων Εκκλησιών (Καθολικής, Ευαγγελικής και Αγγλικανικής) στη Δ.Ε. Κερκυραίων, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 3-3/29-02-2016 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-133). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Αλκιβιάδου Δαρρή στη Δ.Ε. Κερκυραίων, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 3-5/29-02-2016 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-134). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

7.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ για το κοινό εντός της πόλης στη Δ.Ε. Κερκυραίων, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 3-4/29-02-2016 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-135). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.                   Λήψη Αποφάσεως περί καθορισμού των θέσεων άσκησης στάσιμου εμπορίου κατ’ επάγγελμα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 3-1/29-02-2016 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-136). Διορθώνεται η εισήγηση στο σημείο για την έκθεση χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών ειδών  : αντί για την οδό Σταματίου Δεσύλλα (στη στοά του Δημοτικού Θεάτρου) στην οδό Γερασίμου Μαρκορά (στη στοά του Δημοτικού Θεάτρου). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ μόνο για την περίπτωση των καντινών. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε στη Δ.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ οι θέσεις για τους ζωγράφους - καλλιτέχνες στην πλατεία Κυπριακού Αγώνος πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος να γίνουν τέσσερις. Την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ψήφισε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

9.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκκίνησης των διαδικασιών ανάθεσης σε εξωτερικούς αναδόχους των εργασιών συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-137). Τροποποιείται η εισήγηση ως προς τη Δ.Ε. Κασσωπαίων κατόπιν προτάσεως του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ι. Τσιριμιάγκου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παράτασης της σύμβασης «Μεταφορά απορριμμάτων Δ.Ε. Κορισσίων, Λευκιμμαίων, Μελιτειέων στο ΧΥΤΑ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-138). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παράτασης της σύμβασης «Μεταφορά απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων από τόπους συγκέντρωσης νήσων Μαθρακίου, Ερείκουσας και Οθωνών στο ΧΥΤΑ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-139). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως συνέχισης των εργασιών και παράτασης της σύμβασης «Μεταφορά απορριμμάτων Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίου στο ΧΥΤΑ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-140). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδων  Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στην οδό Δονάτου Δημουλίτσα» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-141). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδων Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών – φθορών δημοτικών οδών» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-142). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15.               Λήψη Αποφάσεως περί α) εγκρίσεως του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και β) χορηγήσεως 3ης παρατάσεως των εργασιών του έργου «Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Βιρού» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-143). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

16.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου «Διασφάλιση κυκλοφορίας παράκαμψης αεροδρομίου» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-144). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

17.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως των εργασιών του έργου «Επείγουσες εργασίες στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου για λόγους ασφαλείας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-145). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

18.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Διαμορφώσεις αναβάθμισης των περιοχών ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ και ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-146). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντηρήσεις οδών Δ.Ε. Λευκιμμαίων Δήμου Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-147). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως παρατάσεως (άνευ υπαιτιότητας του αναδόχου) του έργου «Επισκευές Δημοτικού Νεκροταφείου Χλωμού» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-148). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

21.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως παρατάσεως με αναθεώρηση της συνολικής προθεσμίας του υποέργου 1 «Σχολικό Κέντρο πρώην Δήμου Μελιτειέων» της πράξης «Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα Δ.Ε. Μελιτειέων Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-149). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

22.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας των εργασιών με αναθεώρηση του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση περιοχής Ιονίου Βουλής Παλιάς Πόλης Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-150). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

23.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 2ης παρατάσεως (άνευ υπαιτιότητας του αναδόχου) της συνολικής προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στην οδό Δονάτου Δημουλίτσα» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-151). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

24.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση ζημιών – φθορών δημοτικών οδών» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-152). Διευρύνεται η εισήγηση και προστίθεται και 2η παράταση προθεσμίας του έργου μέχρι 30/04/2016. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

25.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκτέλεσης μικροεπεκτάσεων δικτύου δημοτικού φωτισμού πόλης και λοιπών περιοχών Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-153). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

26.               Έγκριση της υπ’ αριθμόν 5-7/15-03-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας περί αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-154). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

27.               Έγκριση της υπ’ αριθμόν 5-10/15-03-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας περί εξόφλησης τιμολογίων της «ΒΑΣ. Κ. ΤΣΙΡΙΓΓΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» επί τη βάσει των υπ’ αριθμούς 538/2014, 539/2014 και 541/2014 διαταγών πληρωμής  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-155). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

28.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ληξιπρόθεσμης βεβαιωμένης οφειλής από κλήση Κ.Ο.Κ. επ’ ονόματι κ. Γεωργίου Μεσημέρη του Νικολάου  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-156). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

29.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ληξιπρόθεσμης βεβαιωμένης οφειλής από κλήση Κ.Ο.Κ. επ’ ονόματι κ. Βασιλείου Κουλούρη του Σπυρίδωνος (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-157). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

30.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ποσού κλήσεως Κ.Ο.Κ. από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ & ΥΙΟΙ Ε.Π.Ε.»  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-158). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

31.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ποσού κλήσεων Κ.Ο.Κ. από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι της εταιρείας «SIXT LION RENTAL S.A.» και μεταφορά – χρέωσή τους προς τους ενοικιαστές - αγοραστές (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-159). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

32.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ποσού κλήσεων Κ.Ο.Κ. από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι της εταιρείας «GMAC LEASE BV» και μεταφορά – χρέωσή του προς την εταιρεία «ΑΦΟΙ Χ. ΟΡΦΑΝΟΥ – ΑΦΟΙ Δ. ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-160). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

33.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών από κλήσεις Κ.Ο.Κ. και μεταφορά – χρέωσή τους, λόγω μεταβίβασης – πώλησης, σε νέους χρεώστες (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-161). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

34.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαγραφής ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών από κλήσεις Κ.Ο.Κ. και μεταφορά – χρέωσή τους, λόγω μεταβίβασης – πώλησης, σε νέους χρεώστες (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-162). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

35.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής χρηματικών καταλόγων επ’ ονόματι κ. Ευστράτιου Κρασάκη (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-163). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

36.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής ποσών από χρηματικό κατάλογο επ’ ονόματι κ. Γεωργίου Σκορδίλη του Σπυρίδωνος (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-164) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

37.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διαγραφής κλήσεως Κ.Ο.Κ. επ’ ονόματι κ. Αντωνίου Πανδή του Δημητρίου  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-165). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

38.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μείωσης ποσού από χρηματικούς καταλόγους 1428-1429/17-01-2013 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-166). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

39.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχώρησης στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβιών της χρήσης ακινήτου στη θέση «ΜΠΡΟΥΖΟΥ» Γουβιών της Δ.Ε. Κερκυραίων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-167). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

40.               Λήψη Αποφάσεως για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ και οι συνέπειές της για την τοπική Αυτοδιοίκηση  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-168). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

41.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στους α) Καλλιόπη Βερναδάκη, β) Νικόλαο Σπύρου, γ) Αιμιλία Χονδρογιάννη, λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-169). Επιβολή του διπλάσιου ποσού, 2.934,70 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα. Εγκρίθηκε ομόφωνα ( ο κ. Γ. Καρύδης βρισκόταν εκτός αιθούσης).

42.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στους α) Μαρία Καντάρου, β) Άννα Μεχίλη, γ) Ειρήνη Νικηφόρου, δ) Υιούς Στυλιανού Καρδάμη & ΣΙΑ Ε.Ε., ε) Απόστολο Παπά, στ) Ιωάννη Λάσκαρη ζ) Φίλιππο – Νικόλαο Μάρκο & ΣΙΑ Ε.Ε. η) Ελένη Βιτουλαδίτη θ) Εμμανουήλ Ραϋμόνδη, ι) Γρηγόριο & Σπυρίδωνα Μάνδυλα, κ) Ιωάννη Χειμαριό, λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-170) Επιβολή του ελάχιστου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα. Εγκρίθηκε ομόφωνα (ο κ. Γ. Καρύδης βρισκόταν εκτός αιθούσης).

43.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στους α) Δημήτριο Κούρκουλο & Μαρία Κουρκούλου, β) Σοφία Νικολούζου με διαφημίστρια τη Σπυριδούλα Σαγιά, γ) Περσεφόνη Μπαλανίκα, δ) Ναυσικά Μακρή, ε) Δημήτρη Κυπριώτη, στ) Σπυρίδωνα – Ευγένιο Ασπιώτη, ζ) Σπυρίδωνα Κούρκουλο, η) Μαρίνο Λούβρο, θ) Θεοχάρη Μάζη, ι) Νικόλαο Βαγγαλάτη & Ι. Ζερβό Ο.Ε., κ) Νικόλαο Βαγγαλάτη με διαφημίστρια την Σπυριδούλα Σαγιά, λ) Σπυρίδωνα Κορωνάκη με διαφημίστρια τη Σπυριδούλα Σαγιά, μ) Σπυρίδωνα Λούβρο, λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 7-171). Επιβολή του ελάχιστου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα. Εγκρίθηκε ομόφωνα (ο κ. Γ. Καρύδης βρισκόταν εκτός αιθούσης και ο κ. Ε.Σ. Ασπιώτης βρισκόταν εκτός αιθούσης λόγω κωλύματος).

44.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιβολής προστίμου στους α) Κ. Σαρακηνό, β) Φ. Στέλλα, γ) Ν. Βαγαλλάτη, δ) Α. Ριγανά, ε) Αθ. Δελλή,  λόγω διενέργειας παράνομης υπαίθριας διαφήμισης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-172). Επιβολή του ελάχιστου ποσού 1.467,35 ευρώ ανά διαφημιστική πινακίδα, πλην της περίπτωσης (β) Φ. Στέλλα η οποία αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως του εισηγητού για περαιτέρω διερεύνηση. Εγκρίθηκε ομόφωνα (ο κ. Γ. Καρύδης βρισκόταν εκτός αιθούσης).

45.               Γνωμοδότηση για την αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην παραλία Αγίου Σπυρίδωνα Παλαιοκαστρίτσας, μετά τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας Λακώνων της Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-173). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

46.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μίσθωσης ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Χλωμοτιανών Δ.Ε. Μελιτειέων για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Τοπικού Συμβουλίου (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-174). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

47.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μίσθωσης ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Σινιών Δ.Ε. Κασσωπαίων για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Τοπικού Συμβουλίου, την ύπαρξη αποθηκευτικού χώρου και χώρου εκδηλώσεων και λαϊκών συνελεύσεων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-175). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

48.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 της Αμιγούς Διακοινοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη (Δ.Ε.Ι.Λ.Α.) (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-176). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

49.               Λήψη Αποφάσεως περί καθορισμού της μηνιαίας αποζημίωσης Προέδρου και Αντιπροέδρου Δ.Σ. της Αμιγούς Διακοινοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη (Δ.Ε.Ι.Λ.Α.) (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-177). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

50.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λίμνης Κορισσίων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-178). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

51.               Λήψη Αποφάσεως περί καθορισμού της μηνιαίας αποζημίωσης Προέδρου και Αντιπροέδρου Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λίμνης Κορισσίων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-179). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

52.               Αναγόρευση του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς σε επίτιμο Δημότη Κέρκυρας και απονομή του χρυσού μεταλλίου της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης. Ανάληψη της σχετικής πίστωσης για τη δαπάνη των απαιτούμενων προμηθειών (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-180). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ του Δημοτικού Συμβούλου της Πλειοψηφίας κ. Γ. Ραιδεστινού, όπως υποστηρίχθηκε η θέση του.

53.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κέρκυρας και β) της διαθέσεως των σχετικών πιστώσεων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-181). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

54.               Ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας Κ.Ε.Δ.Κ. με την οποία τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδά του, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό, με βάση το άρθρο 259 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 14 του άρθρου 10 του Ν. 4071/2012 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-182). Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως της εισηγήτριας.

55.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της συμμετοχής του Δήμου Κέρκυρας στα εταιρικά σχήματα έργων, που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του προγράμματος Αδριατικής Ιονίου 2014 – 2020 (AdriaticIonian Programme  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-183). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

56.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-184). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

57.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΔΑΛΙΕΤΟΥ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-185). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

58.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΜΕΝΗ ΜΟΤΣΕΝΙΓΟΥ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-186). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

59.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΟΤΑΡΔΟΥ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-187). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

60.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΙΤΣΑ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-188). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

61.               Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-189). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

62.               Λήψη Αποφάσεως περί τροποποίησης της υπ’ αριθμόν 4-146/23-03-2015 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας που αφορά στο ακίνητο επί της οδού Φιλαρμονικής 10 ιδιοκτησίας του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  : 7-190). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

63.               Έγκριση λειτουργίας κατασκηνωτικών προγραμμάτων & Δημιουργικής Απασχόλησης 2016 και διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων και λοιπών  αναλωσίμων (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-191). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

64.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της συμμετοχής του Δήμου Κέρκυρας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών, β) της μετακίνησης της Αντιδημάρχου Μαθρακίου κ. Θ.Α. Μάστορα στην Καβάλα για το σκοπό αυτό και γ) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως και ανάληψης υποχρέωσης (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-192). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

65.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετακίνησης της Αντιδημάρχου Μαθρακίου κ. Θ.Α. Μάστορα στις Σπέτσες στο πλαίσιο του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μικρών Νησιών και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-193). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

66.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετακίνησης του κ. Δημάρχου Κέρκυρας στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-194). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

67.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετακίνησης των κ.κ. Δημάρχου Κέρκυρας και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών – Υ.ΔΟΜ. & ΧΩ.ΠΕ. στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-195). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

68.               Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της παραχώρησης χρήσης δημοτικών χώρων στη Ν.Ο.Δ.Ε. Κέρκυρας, κατόπιν αιτήματός της, για τη διενέργεια των εσωτερικών εκλογικών διαδικασιών της Νέας Δημοκρατίας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-196). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

69.               Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-197). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

70.               Αντικατάσταση τακτικού Μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-202). Ψηφίστηκε ο κ. Μ.Δ. Ράπτης ως τακτικό μέλος στη θέση του κ. Αρσένιου Κουλούρη.

71.               Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμόν 14-429/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας περί Συγκρότησης επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-198) : Εγκρίθηκε ομόφωνα.

72.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση της Επιτροπής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών – φθορών δημοτικών οδών» Δήμου Κέρκυρας. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-199). Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Κορακιανίτης.

73.               Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση της Επιτροπής για τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης μικρών έργων έως ποσού 10.271,46 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) για το έτος 2016. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-200) Κληρώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σ. Καρύδη και Σ. Βλάχος.

74.               Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση της Επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Διασφάλιση κυκλοφορίας παράκαμψης αεροδρομίου». (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 7-201) Κληρώθηκε ο κ. Σ. Κουλούρης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΛΛΗΣ


Επιστροφή