Newsletter
*
Νέα & Ανακοινώσεις
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (11ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( 29/06/2016 )

 

                              

 
             

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                          

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                           

                        

 

               

                                                                                                               

 

Κέρκυρα 26 Μαΐου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (11ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, συνήλθε σε τακτική (11η) Συνεδρίαση, στις 23 Μαΐου 2016, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 25822/19-05-2016  πρόσκλησης. Συζήτησε και έλαβε Αποφάσεις επί των κατωτέρω θεμάτων :

 

1.                  Ανακοινώσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ.

Ο κ. Δ. Μεταλληνός

Σχετικά με διάφορα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο δίκτυο ύδρευσης και δεν επισκευάζονται γρήγορα σε περιοχές όπως Σκριπερό, Νεοχωράκι, Οθωνούς. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες.

Η Επικεφαλής κ. Μ.Σ. Υδραίου

Σχετικά με έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για τον Ερημίτη, σύμφωνα με το ΦΕΚ 74/02-04-2016.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

Ο κ. Ι. Τρεπεκλής

Σχετικά με την επιτυχία του Α.Ο. Κέρκυρα. Να στείλουμε συγχαρητήρια επιστολή.

Σχετικά με τη λειτουργία του νέου σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τη στάση στο Ψυχιατρείο, για να διευκολύνονται οι επιβάτες, λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσουν από το σταθμό μέχρι την πόλη.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο κ. Β. Αρμενιάκος

Σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και ασφαλιστικό. Κυρίως για τους αγρότες. Επιδότηση.

Σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου Μπούκαρη – Μεσογγή.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, το οποίο έλαβε από την ΠΕΔΙΝ. Ειδικότερα αναφέρεται στο άρθρο 145 για τις εξέδρες στην Κέρκυρα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Καββαδίας

Σχετικά με την αντίθεση της δημοτικής αρχής στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και κυρίως της κερκυραϊκής γης.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Ραιδεστινός

Σχετικά με την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε θεσμούς για 99 χρόνια. Την Τετάρτη εκδικάζεται η έφεση του ΤΑΙΠΕΔ για τον αποχαρακτηρισμό του Ίσσου ως δασική περιοχή. Να παρευρεθούμε όλοι στα δικαστήρια και να διαμαρτυρηθούμε. Να γίνει

Αναγιγνώσκει ανακοίνωση καταγγελία σχετικά με τον Ερημίτη.

 

2.                  Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (στα πλαίσια ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ

Ο κ. Ν. Καλόγερος

Σχετικά με τα φαινόμενα παραεμπορίου στην παραλιακή, στην Εθν. Λευκίμμης, στη Σπιανάδα, στο Λιστόν, στην Καποδιστρίου. Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για να σταματήσει το παρεμπόριο.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό. Εάν υπάρχει μέριμνα για πεζοδρόμηση από την παράκαμψη αεροδρομίου μέχρι τη Βίλλα Ρόσσα. Επίσης, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Νότο.

Η κ. Θ. Τσιμπούλη

Γιατί εξαιρέθηκε η Τ.Κ. Σωκρακίου από οποιαδήποτε παρέμβαση στους δρόμους (κοπή χόρτων). Γιατί εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα αποχορτισμού; Η ίδια ερώτηση αφορά και στους Αργυράδες;

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

1. Ο Επικεφαλής κ. Ι. Τρεπεκλής

Σχετικά με τα θέματα που έχουν ζητήσει εγκαίρως ως Παράταξη για να συζητηθούν. Κυρίως για το Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί και προτάσεις που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να μας απασχολήσει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε συγκεκριμένη θέση.

2. Ο κ. Σ. Ρίγγας

Σχετικά με μεταφορά τριών κοντέινερς στους Οθωνούς. Δεν έχουν τοποθετηθεί στα κατάλληλα σημεία για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αντίθετα έχουν παραμείνει στο λιμάνι. Τι προτίθεστε να κάνετε για να εξευρεθεί χώρος. Επίσης, για το θέμα της χωματερής. Εάν θα γίνει αποκατάσταση.

Κλείσιμο δρόμων από καλάμια κ.λ.π. στο Αχίλλειο, στην Παλαιοκαστρίτσα και στη Δ.Ε. Παρελίων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1. Ο κ. Β. Αρμενιάκος

Στο Χαλικούνα, στη λωρίδα μεταξύ λίμνης και θάλασσας που έχει χαρακτηριστεί NATURA ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ένας ιδιώτης κάνει αυθαιρεσίες προσβλητικές όσον αφορά στο περιβάλλον. Ισοπεδώνει τις αμμοθύνες. Πως θα το ελέγξετε.

2. Ο κ. Στ. Πελάης

Ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου για να πάρει την ιδιοκτησία του Ίσσου. Γιατί δεν υπάρχει απόφαση Δημάρχου για κλείσιμο του Δήμου και για να κινητοποιηθεί όλη η κερκυραϊκή κοινωνία; Θα προσφύγει ο Δήμος κατά του ΤΑΙΠΕΔ;

Ο Επικεφαλής κ. Χ. Χαραλάμπους.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός για να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι για να τοποθετηθούν τα κοντέινερς στα Διαπόντια Νησιά. Επίσης, δεν είναι κατάλληλα, πρέπει να μπει τριφασικό ρεύμα, έχουν 3,5μ. ύψος.

 

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Βλάχος.

Σχετικά  με ελλιπή δημοτικό φωτισμό στην πόλη, σε διάφορες οδούς αλλά και περιφερειακά.

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

1.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξη κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών, σημείων ενδιαφέροντος Ερείκουσας στην Κέρκυρα με κωδικό MIS 447962 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-260). Εγκρίθηκε ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

2.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της συμμετοχής εκπροσώπου του Δήμου Κέρκυρας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-261). Εγκρίθηκε ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

3.                   Κείμενο ψηφίσματος – αποφάσεως αναφορικά με την επιβολές προστίμων από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω διενέργειας παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-262) Εγκρίθηκαν ομόφωνα η έκδοση κειμένου ψηφίσματος – Αποφάσεως ως ακολούθως :

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας αποφασίζει να αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών την τροποποίηση του Ν. 2946/2001 (άρθρα 6, 7 και 8) προκειμένου να διατηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο τη διακριτική ευχέρεια να μην επιβάλει πρόστιμο αναφορικά με τις μη νόμιμες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές, αφού συνεκτιμεί κάθε φορά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και συγκεκριμένα :

1. Να έχει τη δυνατότητα να μην επιβάλλει πρόστιμο σε όσους έχουν συμμορφωθεί κατόπιν υποδείξεως των αρμόδιων αρχών και η πράξη τους ενδεχομένως να μην ενείχε δόλο, αλλά να ήταν προϊόν άγνοιας ή  πλάνης περί του δικαίου,

2. Δεύτερον, να προσδιοριστεί  μία περίοδος χάριτος ή ανοχής, ενδεικτικά 6 μήνες,  για την σταδιακή και ομαλή συμμόρφωση, με καταληκτική ημερομηνία πέραν της οποίας θα επιβάλλονται τα νόμιμα,

3. Τρίτον, διαρκούσης της περιόδου χάριτος να τεθεί συγκεκριμένο και ενιαίο πλαίσιο με βάση την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας, ενδεχομένως με την έκδοση κανονιστικής πράξης του οικείου Δημάρχου, η οποία θα προσδιορίζει το ύφος, υλικό και τεχνοτροπία των πινακίδων και επιγραφών. Ταυτόχρονα, στο ανωτέρω διάστημα να πραγματοποιηθεί η διαβούλευση και η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων και των ενδιαφερομένων για το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί και να αμβλυνθεί η γραφειοκρατία για τη σχετική αδειοδότηση από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η Απόφαση να προωθηθεί προς την ΚΕΔΕ και κάθε άλλον εμπλεκόμενο θεσμικό φορέα.

 

4.                   Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξη κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών, σημείων ενδιαφέροντος Μαθρακίου στην Κέρκυρα με κωδικό MIS 444638 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-263). Εγκρίθηκε ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος και κατά πλειοψηφία η εισήγηση με τη δήλωση «ΠΑΡΩΝ» της Παρατάξεως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

3.                  Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως παράτασης της διάρκειας της σύμβασης προμήθειας καυσίμων του Δήμου Κέρκυρας (Αριθμός Απόφασης 11-307) Εγκρίθηκε Ομόφωνα.

4.                  Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως παράτασης της σύμβασης προμήθειας υδατικού διαλύματος ουρίας υψηλής καθαρότητας (adblue) (Αριθμός Απόφασης 11-265) Εγκρίθηκε Ομόφωνα.

5.                  Λήψη Αποφάσεως περί ορισμού και εξουσιοδότησης αρμοδίων για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας  (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-308) Αποσύρθηκε το θέμα προκειμένου να επανεξεταστεί.

6.                  Λήψη Αποφάσεως περί χαρακτηρισμού κωδικών προϋπολογισμού έτους 2016 που αφορούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας ως δεκτικών εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής (Αριθμός Απόφασης 11-266) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7.                  Συζήτηση και λήψη Αποφάσεως περί ίδρυσης Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στη Νότια Κέρκυρα (Αριθμός Απόφασης 11-309) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.                  Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως κατανομής 2’ δόσης έτους 2016 για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας (Αριθμός Απόφασης 11-267) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.                  Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως ανάθεσης σε εξωτερικούς αναδόχους των εργασιών αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων στις Δ.Ε. Ερείκουσας, Μαθρακίου και Οθωνών (Αριθμός Απόφασης 11-268) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο του Δημοτικού Συμβούλου της Πλειοψηφίας κ. Ι. Τσιριμιάγκου.

10.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως ανάθεσης σε εξωτερικό ανάδοχο της εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Αλύπας Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών Δήμου Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-310). Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την ΑΠΟΧΗ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

11.             Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 : Συμπεράσματα και οφέλη (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-264). Αποσύρθηκε κατόπιν προτάσεως της Επικεφαλής της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ επειδή το θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι στην 11η θέση και συνεπώς αδικείται ως προς τη σοβαρότητά της επιπλέον λόγω της απουσίας του κ. Δημάρχου.

12.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επείγουσες εργασίες επισκευής στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-269) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντηρήσεις οδών Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου Δήμου Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-270) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντηρήσεις οδών Δ.Ε. Εσπερίων Δήμου Κέρκυρας» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-271) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επισκευές δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Λευκιμμαίων – Κορισσίων – Μελιτειέων» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-272) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

16.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 1ης παρατάσεως  της συνολικής προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Επισκευές δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Λευκιμμαίων – Κορισσίων – Μελιτειέων» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-273) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

17.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕΝΤΟΦΑΝΑΡΟ & ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :  11-274) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

18.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 2ης παρατάσεως προθεσμίας των εργασιών του έργου «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΙΟΝΙΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :11-275) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως χορηγήσεως 3ης παράτασης των εργασιών του έργου: «ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΕΩΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-276) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραλαβής της μελέτης με τίτλο «Σταθμός βιολόγησης λυμάτων Δήμου Παρελίων» (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-305). Εγκρίθηκε ομόφωνα, με τις παρατηρήσεις που έθεσε η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ.

21.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραλαβής της μελέτης με τίτλο «Μελέτες ύδρευσης Δήμου Παρελίων» (Αριθμός Απόφασης 11-306) Εγκρίθηκε ομόφωνα, με τις παρατηρήσεις που έθεσε η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ.

22.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση βενετσιάνικων αποθηκών, δημιουργία μουσείου αλυκών και αναπλάσεις – δενδροφυτεύσεις για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Β’ Φάση» (Αριθμός Απόφασης 11-277) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

23.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του προγράμματος των Δημοτικών Κατασκηνώσεων και προγράμματος Δημιουργική Απασχόληση – ΒΙΔΟ 2016 (Αριθμός Απόφασης 11-278) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

24.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία των παιδικών εξοχών – κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» έτους 2016 (Αριθμός Απόφασης 11-279) Εγκρίθηκε κατά Πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

25.             Ανάκληση της υπ’ αριθμόν 28-618/29-11-2013 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας περί παροχής εγγυήσεως του Δήμου Κέρκυρας προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για ρυθμίσεις οφειλών της ΔΕΥΑΚ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-311) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

26.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως εκμίσθωσης του δημοτικού χώρου στάθμευσης στη Γλυφάδα της Δ.Ε. Παρελίων Δήμου Κέρκυρας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-312) Εγκρίθηκε Ομόφωνα.

27.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως υπεκμίσθωσης του δημοτικού καταστήματος (αναψυκτηρίου) ισογείου στην περιοχή «ΑΗ ΓΟΡΔΗΣ» της Δ.Ε. Λευκιμμαίων (Κρατήθηκε αλλά τελικώς δεν συζητήθηκε).

28.             Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 (έγκριση των υπ’ αριθμ. 8-8/26-04-2016 και 10-9/11-05-2016 Αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής) (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 11-280) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ  ΔΗΜΟΣ & ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

29.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως σύνταξης τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (Δ’ Τρίμηνο), κατόπιν της υπ’ αριθμόν 6-18/04-04-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής (Αριθμός Απόφασης 11-313) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφεία με τη δήλωση παρών της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΪΩΝ ΔΗΜΟΣ.

30.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως σύνταξης τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 (Α’ Τρίμηνο), κατόπιν της υπ’ αριθμόν 8-10/26-04-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής (Αριθμός Απόφασης 11-314) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφεία με τη δήλωση παρών της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΪΩΝ ΔΗΜΟΣ.

31.             Έγκριση της υπ’ αριθμόν 10-12/11-05-2016 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής περί συμπλήρωσης της 6-19/11-05-2016 Απόφασής της περί καθορισμού τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κέρκυρας για το υπόλοιπο του 2016 και καθορισμού ύψους ειδικού προστίμου για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αφαιρουμένων ειδών από παραβάσεις χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κέρκυρας (Αριθμός Απόφασης 11-315) Αποσύρθηκε.

32.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιστροφής ποσού κλήσεως ΚΟΚ στον κ. Βασίλειο Πιθαμίτση του Ιωάννη, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος (Αριθμός Απόφασης 11-281) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

33.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιστροφής ποσού στην επιχείρηση «Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ», ως αχρεωστήτως καταβληθέντος για το έτος 2014 (Αριθμός Απόφασης 11-282) Εγκρίθηκε κατά Πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ).

34.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιστροφής ποσού στην επιχείρηση «Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ», ως αχρεωστήτως καταβληθέντος για το έτος 2015 (Αριθμός Απόφασης 11-283) Εγκρίθηκε κατά Πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

35.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της οικονομικής επιχορήγησης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) – Παράρτημα Κέρκυρας για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων του 11ου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ (Αριθμός Απόφασης 11-284) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

36.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως επιστροφής ποσού στον κ. Κωνσταντίνο Μαρκάτη του Ιωάννη, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (Αριθμός Απόφασης 11-285) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

37.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μίσθωσης ακινήτου για δωρεάν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της παραλίας «ΑΗ ΓΟΡΔΗ» των Δ.Κ. Κάτω Γαρούνα και Σιναράδων (Αριθμός Απόφασης 11-316) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

38.             Έγκριση του υπ’ αριθμόν 5 /22-06-2015 πρακτικού της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών (Αριθμός Απόφασης 11-317) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

39.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΜΕΝΗ – ΜΟΤΣΕΝΙΓΟΥ (Αριθμός Απόφασης 11-286) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

40.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ (Αριθμός Απόφασης 11-287) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

41.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ (Αριθμός Απόφασης 11-288) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

42.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΔΑΛΙΕΤΟΥ (Αριθμός Απόφασης 11-289) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

43.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΟΤΑΡΔΟΥ (Αριθμός Απόφασης 11-290) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

44.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΙΤΣΑ (Αριθμός Απόφασης 11-291) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση τους.

45.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της ματαίωσης του προγράμματος «Άθληση για όλους» της περιόδου 2015 – 2016 και β) της επιστροφής, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, των ποσών του αντιτίμου συμμετοχής (Αριθμός Απόφασης 11-292) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

46.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της οικονομικής ενίσχυσης του πολιτιστικού συλλόγου «Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας» για την κάλυψη εξόδων της στο πλαίσιο της πραγματοποίησης εκδήλωσης και β) της διάθεσης σχετικής πίστωσης (Αριθμός Απόφασης 11-293) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

47.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της οικονομικής επιχορήγησης της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ για την κάλυψη εξόδων συναυλίας – υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας – και β) της διάθεσης σχετικής πίστωσης (Αριθμός Απόφασης 11-294) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

48.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως οργάνωσης τριήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ στη νησίδα ΒΙΔΟ (Αριθμός Απόφασης 11-295) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

49.             Λήψη Αποφάσεως περί επιβολής προστίμου στους κ.κ. α) Σπυρίδωνα Μεσημέρη, β) Σπυριδούλα Σαγιά, γ) Νικόλαο Βαγγαλάτη και δ) Νικόλαο Βεργέτη (Αριθμός Απόφασης 11-318) Αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου για τις περιπτώσεις (γ) και (δ), το ελάχιστο ποσό (1.467,35) ανά διαφημιστική πινακίδα. Οι περιπτώσεις (α) και (β) αποσύρθηκαν κατόπιν προτάσεως του εισηγητού. Με την αρνητική ψήφο της Παρατάξεως ΚΕΡΚΥΡΑΪΩΝ ΔΗΜΟΣ, όπως υποστηρίχθηκε η θέση της, πλην του Δημοτικού της Συμβούλου ο κ. Ν. Καλόγερου ο οποίος ψήφισε θετικά. Αρνητικά ψήφισε ο κ. Γ. Καρύδης. Η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ψήφισε θετικά.

50.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του πρακτικού της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου μας για την εξακρίβωση των όρων και προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων έως 50cc. επ’ ονόματι κ. Αυλωνίτη Νικόλαου του Αλεξάνδρου (Αριθμός Απόφασης 11-296) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

51.             Έγκριση της υπ’ αριθμόν 2-8/17-03-2016 Απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ περί σύστασης προσωποπαγούς θέσης (Αριθμός Απόφασης 11-319) Αποσύρθηκε.

52.             Έγκριση της υπ’ αριθμόν 3-4/17-03-2016 Απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ  περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016 (Αριθμός Απόφασης 11-297) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΪΩΝ ΔΗΜΟΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Σ. Βλάχου.

53.             Λήψη Αποφάσεως περί αποδοχής χρηματοδότησης για την ένταξη της πράξης με τίτλο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Κέρκυρας» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά» (Αριθμός Απόφασης 11-298) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη δήλωση ΠΑΡΩΝ των Παρατάξεων ΚΕΡΚΥΡΑΪΩΝ ΔΗΜΟΣ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

54.             Λήψη Αποφάσεως περί α) αποδοχής χρηματοδότησης της πράξης «Κατασκευή έργων χερσαίας ζώνης καταφυγίου τουριστικών σκαφών Μπενιτσών» με κωδικό MIS 296744 του Επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» και β) ορισμού του Δήμου Κέρκυρας ως υπόλογου διαχειριστή των πιστώσεων της ως άνω πράξης (Αριθμός Απόφασης 11-320) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

55.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετακίνησης του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Κέρκυρας στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχει στην 1η φάση της έρευνας με τίτλο «Πολιτιστική στρατηγική ελληνικών πόλεων» και β) της διαθέσεως της σχετικής πίστωσης (Αριθμός Απόφασης 11-299) Εγκρίθηκε Ομόφωνα.

56.             Αντικατάσταση, με τη διαδικασία της κληρώσεως, τακτικού μέλους (Δημοτικό Σύμβουλο) από την Επιτροπή για τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης μικρών έργων έως ποσού 10.271,46 ευρώ (πλέον Φ.ΠΑ.) για το έτος 2016. (Αριθμός Απόφασης 11-300) Κληρώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Δήμου. Εγκρίθηκε Ομόφωνα.

57.             Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τη διαδικασία της κληρώσεως, για τη συγκρότηση επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου». (Αριθμός Απόφασης 11-301 Κληρώθηκε ο κ. Μ. Πρεντουλής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

58.             Συγκρότηση Επιτροπής φυσικού εδάφους του έργου «Διαμόρφωση αύλειου χώρου Μαρασλείου Μεγάρου Δήμου Κέρκυρας» (Αριθμό Απόφασης 11- 302) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

59.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετάβασης του Δημάρχου Κέρκυρας και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών – Υ.ΔΟΜ. & ΧΩ.ΠΕ. στην Αυστρία β) της διαθέσεως των σχετικών πιστώσεων  (Αριθμός Απόφασης 11-303) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

60.             Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως α) της μετάβασης του Δημάρχου Κέρκυρας στην Αθήνα β) της διαθέσεως της σχετικής πιστώσεως (Αριθμός Απόφασης 11-304) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

 


Επιστροφή