Newsletter
*
Δελτία Τύπου
 Συνάντηση Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Συνάντηση Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη ( 16/04/2011 )
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
     ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Κέρκυρα: 16/04/2011
                            Προς : Μ.Μ.Ε.


Συνάντηση Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή
με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη 


Με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, στο Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο).
Ο κ. Καρατζαφέρης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, προκειμένου να παραστεί στη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος που πραγματοποιείται την Κυριακή των Βαΐων και επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΛΑΟΣ και περιφερειακό σύμβουλο Ιονίων Νήσων Κώστα Γιαννακούρη και στελέχη του κόμματός του.
Η συζήτηση των δύο πολιτικών περιστράφηκε γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της δεινής οικονομικής συγκυρίας και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βαίνουν διογκούμενα.

Γ. Καρατζαφέρης: Αναγκαιότητα η συνεργασία
Στις δηλώσεις, που παραχώρησε αμέσως μετά στα ΜΜΕ, ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε  στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και την αναγκαιότητα ενότητας και συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης.
«Πιστεύω πράγματι ότι η Ελλάδα περνάει μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και, τουλάχιστον τις περιοχές εκείνες της χώρας οι οποίες είναι ‘‘μαγνήτης’’ κεφαλαίων, όπως είναι η Κέρκυρα, πρέπει να τις προσέξουμε ιδιαίτερα πολύ, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα περισσότερα. Φέτος, λόγω των γεγονότων στη Μεσόγειο
 και λόγω της πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ, η Ελλάδα θα έχει αυξημένο αριθμό τουριστών. Ένα μεγάλο κομμάτι πληροφορούμε ότι έχει ως τελικό προορισμό την Κέρκυρα. Άρα, λοιπόν, πρέπει να είστε έτοιμοι για την υποδοχή κι εγώ πιστεύω ότι, με τέτοιο αεροδρόμιο, δεν μπορείτε να υποδεχτείτε αυτή την αναγκαστικά αυξημένη κίνηση. Χρειάζεται να ληφθούν πρωτοβουλίες και μην περιμένουμε πότε και αν θα ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο και με ποια ρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Απευθυνόμενος δε προς τον Δήμαρχο Κέρκυρας ο κ. Καρατζαφέρης είπε: ««Η Ελλάδα έχει ανάγκη ανθρώπων με το δικό σου ταμπεραμέντο, πολιτικούς άντρες που να σπάνε κατεστημένα και το ’χεις αποδείξει εσύ σ’ όλη σου την πορεία. Έρχομαι, λοιπόν, με εξαιρετική χαρά εις το Δημαρχείο. Πιστεύω ότι θα τα βγάλεις πέρα, όπως έχεις κάνει τόσες πολλές φορές σε διαφορετικά μετερίζια».

Γ. Τρεπεκλής: Μεγάλα τα προβλήματα, χρειάζεται η βοήθεια όλων
«Ο κ. Καρατζαφέρης με την μαχητικότητά του, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, δίνει το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε» δήλωσε με τη σειρά του και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Έχουμε τον Καλλικράτη, με αυξημένες αρμοδιότητες χωρίς να συνοδεύονται από τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Τα προβλήματα της Κέρκυρας είναι σοβαρά, στον τόπο μας παράγεται πλούτος που όμως μεταφέρεται στην κεντρική εξουσία. Ο Καλλικράτης δεν έγινε οριζόντια και δεν υπάρχει αποκέντρωση προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ενημέρωση για τα προβλήματα της Κέρκυρας
Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τα προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου, από τη χρήση του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει περί τα 24 εκ. ευρώ ετησίως και για την αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού στα ζητήματα χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη και τα Φρούρια.
«Δυστυχώς το Υπ. Πολιτισμού δεν παραχώρησε το παραμικρό στο Δήμο Κέρκυρας και σήμερα μας ζητούν το Φρούριο, το οποίο εμείς συντηρούμε εδώ και χρόνια. Όσο για το θέμα της Παλιάς Πόλης, μνημείο προστατευόμενο της Unesco, από την Πολιτεία δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση και καμία παρουσία. Η πόρτα του Υπ. Πολιτισμού είναι κλειστή για την Κέρκυρα» τόνισε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεσμεύτηκε για την αρωγή του στις προσπάθειες του Δήμου Κέρκυρας και την πίεση για εξεύρεση λύσης στα προβλήματα.

Τα παραδοσιακά κάλαντα

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Κέρκυρας, αφού το «Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας» παρουσίασε χορευτικό πρόγραμμα και έψαλε τα παραδοσιακά κερκυραϊκά κάλαντα του Λαζάρου στους δύο πολιτικούς.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Επιστροφή