Newsletter
*
Δελτία Τύπου
Νικολούζος, Υδραίου για το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ( 15/07/2019 )
«Με περίσσεια αγένεια και αλαζονεία η κ. Υδραίου, όπως εξ άλλου συνηθίζει, απάντησε στην αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ να μη προχωρήσει στη δημοπράτηση του  εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Αυτό που όφειλε να κάνει και τεχνηέντως απέφυγε, ήταν να δικαιολογήσει το  γιατί ζήτησε κάτι τέτοιο από το Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ και το μελετητή του έργου. Το να διαψεύσει εμένα,  πράγμα που θεωρεί "ανάξιο",  δεν έχει καμιά σημασία γιατί εγώ, αποκαλύπτοντας και την πηγή της πληροφόρησής μου, απλά δημοσιοποίησα μια διπλά επιβεβαιωμένη από διαφορετικούς ανθρώπους δήλωσή της.
Όσο δε αφορά το σε ποια πινακοθήκη εγώ εντάσσομαι και αν ανήκω σ’ αυτούς που πήγαν την Κέρκυρα πίσω, ας κάνει μια μικρή προσπάθεια να ανατρέξει στην εικόνα της Κέρκυρας το 2014 και τη σημερινή. Κι ας είναι περισσότερη σεμνή ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της γιατί έχει δύσκολο ανήφορο μπροστά της.
Ας μη ξεχνά ότι έχει να αναμετρηθεί με την εκτέλεση έργων ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ,   που εμείς οι «ανίκανοι εφιάλτες» κατορθώσαμε να εντάξουμε,  κι άλλη μια πλειάδα έργων που είναι έτοιμα να υποβληθούν για ένταξη και χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων που σήμερα, με περισσή αλαζονεία, κομπάζει ότι επί  των ημερών της θα λειτουργήσουν και που μέχρι χτες η ίδια και οι παρέες της κρύβονταν πίσω από  το πρόβλημα και επιδίδονταν σ ένα ανηλεή πόλεμο ενάντια στη δημοτική αρχή.
Εμείς  λοιπόν με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας αυτά μπορέσαμε να δρομολογήσουμε μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες που έχει γνωρίσει ο τόπος και είμαστε περήφανοι για ό,τι παραδίδουμε.
Ας μάθει όμως  επιτέλους η νεοεκλεγμένη δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας ότι η ανδρεία πρέπει να χαρακτηρίζει εξ ίσου και άνδρες και γυναίκες ιδιαίτερα όταν υπηρετούν θεσμούς. Ότι είναι οφειλόμενη η τιμή και η ευγένεια απέναντι στους εννοούμενους αντιπάλους.
Προσωπικά μου αρκεί μια δημόσια δέσμευση της κ. Υδραίου ότι θα υπηρετήσει την υπόθεση της υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης με δημόσια χρηματοδότηση και ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη για ανατροπή αυτού του σχεδιασμού και καταφυγή σε ΣΔΙΤ κατά τα κελεύσματα της νεοφιλελεύθερης σημερινής κυβέρνησης, πράγμα που θα εγκλώβιζε τους Κερκυραίους σε αβάσταχτα τέλη για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Κατά τα άλλα ειλικρινά εύχομαι καλή επιτυχία προς όφελος του λαού και του τόπου».
                                                             Κώστας Νικολούζος
                                                            Δήμαρχος Κέρκυρας

Ακολουθεί η προηγούμενη ανακοίνωση της κ. Υδραίου (απάντηση σε τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Νικολούζου)

«Είναι ανάξια διάψευσης τα όσα ψευδή ανέφερε ο κ.Νικολούζος.
Προφανώς ο απερχόμενος δήμαρχος είναι πλήρως ενταγμένος στην πινακοθήκη των ανθρώπων του χθες, όλων αυτών που πήγαν την Κέρκυρα πίσω και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες.

Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά:
1ον) Εργάζομαι στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της διαδικασίας δημοπράτησης του εργοστασίου. Μόνο ένας άφρων θα επέλεγε να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή και να βυθίσει την Κέρκυρα στο απόλυτο αδιέξοδο.
2ον) Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών την έθεσα τόσο προς τον πρώην Υπουργό κ.Φάμελλο όσο και προς το μελετητή. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
3ον) Στην παρουσίαση του προγράμματος μας, στο Δημοτικό Θέατρο, είχα μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας του εργοστασίου ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης μας κ. Καλόγερος ψήφισε υπέρ της αποδοχής χρηματοδότησης στο ΣΥΔΙΣΑ.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν όλοι είναι ότι η Κέρκυρα εξέλεξε μια Νέα Δήμαρχο που είναι υπεύθυνη και όχι ανεύθυνη όπως κάποιοι άλλoι κατά το παρελθόν. Πιστεύει στις πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές.
Aυτό απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που μας στήριξε και η οποία προέρχεται από ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα.

Θα είμαι η Δήμαρχος που θα ολοκληρώσει και θα λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων.
Με υπευθυνότητα, σχέδιο, σκληρή και διαρκή προσπάθεια, αρχίζουμε δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου για να βγάλουμε την Κέρκυρα από τα αδιέξοδα που την οδήγησαν οι άνθρωποι του χθες».


Επιστροφή