Μενού Δημότης


Μενού Επισκέπτη


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαβάστε για τις δημοπρασίες εκμίσθωσης Δήμου Κέρκυρας

Newsletter
*

 
Ανακύκλωση
Ανακύκλωση

Στις 29 Μαΐου 2006 η ΤΕΔΚ σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης στο Ν. Κέρκυρας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.200.000 €

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με το Δήμο Κερκυραίων,

  • η α΄ φάση του προγράμματος θα καλύπτει συνολικό πληθυσμό 40.000 πολιτών του Δήμου Κερκυραίων
  • ενώ με την ολοκλήρωση και της β΄ φάσης του προγράμματος η οποία αφορά τους Δήμους της βόρειας και νότιας Κέρκυρας θα εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο νομός, 110.000 κάτοικοι συνολικά.

 

Στην α΄ φάση εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν εντός των ορίων του Δήμου Κερκυραίων 415 κάδοι ανακύκλωσης ενώ στη β΄ φάση θα τοποθετηθούν επιπλέον 635 κάδοι ανακύκλωσης στους Δήμους βόρειας και νότιας Κέρκυρας, ενισχύοντας έτσι το δίκτυο των κάδων σε 1050. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους γίνεται από 3 ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα τα οποία μεταφέρουν τα υλικά-στόχους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), το οποίο καλύπτει συνολική έκταση 1.250 τ.μ., λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα και απασχολεί 8 εργαζόμενους.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΕΑΑ, η ποσότητα ανακυκλώσιμων που θα ανακτάται σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 2.200 τόνους.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για την προώθηση του προγράμματος στους πολίτες της Κέρκυρας η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝ.Ε.Δ.Κ.) σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία διανέμοντας τσάντες ανακύκλωσης καθώς και πληροφοριακό υλικό για τα είδη των συσκευασιών που μπορούν να ανακυκλώνουν και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν. Παράλληλα, πραγματοποιείται με ευθύνη της ΕΕΑΑ ευρεία επικοινωνιακή καμπάνια η οποία περιλαμβάνει εξωτερική διαφήμιση, καταχωρίσεις στο τοπικό τύπο και σε επιλεγμένα περιοδικά, την μετάδοση εναλλασσόμενων χιουμοριστικών ραδιοφωνικών μηνυμάτων από τους τοπικούς σταθμούς, την προβολή διαφημιστικού spot σε τοπικά μέσα καθώς επίσης και την κάλυψη λεωφορείων μαζικής μεταφοράς με μηνύματα ανακύκλωσης και slogan «τίποτα δεν πάει χαμένο».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΝΕΔΚ

Τηλ.: 26610 44444 - 25657 - 81823