Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων
  Η Δήμοτική Ενότητα Αχιλλείων, βρίσκεται στο κέντρο του πανέμορφου νησιού της Κέρκυρας. Σε ένα σημείο που το πράσινο, σε όλες του τις αποχρώσεις, σμίγει με το διάφανο γαλάζιο της θάλασσας που αντικατοπτρίζει τον καταγάλανο ουρανό. Η φιλοξενία είναι έννοια γνωστή στους κατοίκους από τρεις χιλιάδες χρόνια, όταν η κόρη του Βασιλιά Αλκίνοου, Ναυσικά, υποδέχτηκε στη Χρυσίδα, κοντά στο ομώνυμο ποταμάκι, τον περιπλανώμενο Οδυσσέα, Βασιλιά της Ιθάκης και που η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ στα τέλη του 19ου αιώνα, έκτισε το ανάκτορό της και το ονόμασε Αχίλλειο, προς τιμήν του Αχιλλέα, ήρωα του Τρωϊκού πολέμου. Όλα τα χωριά του Δήμου μας, ο οποίος δεν διαθέτει αστικό οικιστικό ιστό, είναι επίσημα χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί και η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων.
  Εδώ ο επισκέπτης δεν αισθάνεται ξένος. Οι κάτοικοι τον υποδέχονται σαν να ήταν γνωστός από παλιά. Εδώ βρίσκει όλων των ειδών και κατηγοριών τουριστικά καταλύματα για όλες τις απαιτήσεις. Βρίσκει κάθε λογής διασκέδαση, σε πλήθος καταστημάτων που είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Για τους νέους υπάρχουν  τα κλαμπ, τα μουσικά μπαρ και οι δισκοθήκες και για τους μεγαλύτερους  τα εστιατόρια και οι ταβέρνες με τις αξέχαστες “ελληνικές και κερκυραϊκές βραδιές”.
  Όλοι οι επισκέπτες  μπορούν να απολαύσουν την καθαρή θάλασσα και τον ήλιο. Να χαρούν τη μοναδική Κερκυραϊκή φύση. Να περπατήσουν στα παμπάλαια μονοπάτια, στα κατάφυτα βουνά των Αγ. Δέκα, του Σταυρού και του Γαρούνα. Να επισκεφθούν το Αχίλλειο και με καΐκι από το Πέραμα, το “σήμα κατατεθέν” της Κέρκυρας, το Ποντικονήσι. Να συμμετάσχουν στις δεκάδες γιορτές και πανηγύρια των χωριών μας και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Να δουν από κοντά τα χωριά μας με την λαϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τους απέραντους ελαιώνες και ιδιαίτερα τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα μοναστήρια μας που συχνά ανάγονται στη Βυζαντινή περίοδο.
  Ο επισκέπτης θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τις διακοπές του στο Δήμο μας, τη φιλοξενία των κατοίκων, τις τουριστικές υποδομές, τη φυσική του ομορφιά και την ποικιλία των τοπίων.
Καλές διακοπές στην Κέρκυρα και στο Δήμο Αχιλλείων!

Πληθυσμός : 10.319
Τοποθεσία Η Δημοτική Ενότητα βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του νησιού της Κέρκυρας
Έκταση: 42,900
Απόσταση από κέντρο Κέρκυρας: 10Km
Έδρα :         Χρυσίδα - Βρυώνη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 26613 61819
Fax :


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ