Newsletter
*
Δελτία Τύπου
Δράσεις της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας πρώτου εξαμήνου ( 10/03/2015 )
Με αφορμή την συμπλήρωση 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κέρκυρας παρουσιάζουμε τις δράσεις της συγκεκριμένης περιόδου αναλυτικά:

Νοέμβριος 2014
3 Νοεμβρίου
Επίσκεψη αντιδημάρχου και κλιμακίου της πρόνοιας στη Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων στο κτήριο του ΚΕΠ Λευκίμμης για ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.
5 Νοεμβρίου
Συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσίας των συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης» και Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κέρκυρας στις 6 Νοεμβρίου 30 στο Μαράσλειο Μέγαρο
14 Νοεμβρίου
Παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη η 14ης Νοεμβρίου και με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Κέρκυρας και η αρμόδια αντιδημαρχία με τη βοήθεια της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νεανικού Διαβήτη, διοργάνωσαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και παρείχαν ενημέρωση στους πολίτες.
15 Νοεμβρίου
Κατασκευή ράμπας για την εξυπηρέτηση μαθητή με κινητικές δυσκολίες στο σχολείο Παλιάς Πόλης
20 Νοεμβρίου
Λειτουργία πρώτου ασανσέρ στο Δημαρχείο - Μαράσλειο
24-25 Νοεμβρίου
Συμμετοχή αντιδημάρχου σε συνέδριο του αναπηρικού κινήματος (ΕΣΑμεΑ) στην Αθήνα

26 Νοεμβρίου
Εκδήλωση που συνδιοργανώσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κέρκυρας της Γ.Γ.Ι.Φ. και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κέρκυρας επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας.
27 Νοεμβρίου
1) Επίσκεψη αντιδημάρχου και κλιμακίου της πρόνοιας στη Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων στο Δημοτικό Κατάστημα και συγκεκριμένα στο Γραφείο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», στη θέση Χρησίδα για ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.
2)Επίσκεψη σε δημοτικό λαχανόκηπο.
3)Αμεση και επιτόπια παρουσία σε πυρκαγιά στην περιοχή της Αλεπούς μετά από κλήση του προέδρου της τοπικής.

Δεκέμβριος 2014
3 Δεκεμβρίου
1) Συνέντευξη με Σπύρο Ζουμπουλίδη και Αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά για την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ
2) Διοργάνωση συναυλίας αφιερωμένη στην παραπάνω ημέρα με την συμμετοχή της φιλαρμονικής Θιναλίων στο Δημοτικό Θέατρο για την οικονομική ενίσχυση της ‘’Μέλισσας’’.
3) Μεταφορά κοντέινερ σε Δημοτικό Λαχανόκηπο για την στέγαση του προσωπικού.
3 και 4 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις της ΚΕΘΕΑ Στροφής στην Λευκίμμη.
5 Δεκεμβρίου
1) Συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και φαρμάκων για τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου και της Μητροπόλεως και Βραδιά αλληλεγγύης με παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
2) Επίσης συνεργασία με την Equal Society για εθελοντική αιμοδοσία στην είσοδο της Περ. Ενότητας Κέρκυρας, δίπλα στο γραφείο του αντιδημάρχου
17 Δεκεμβρίου
Συνεργασία με ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρα για να διατεθούν τρόφιμα και φάρμακα για το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο του Δήμου στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κέρκυρα Εργοτέλη
21 Δεκεμβρίου
Συνεργασία με φορείς συλλόγους και πολίτες της Κέρκυρας για την πραγματοποίηση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης ‘’Χορεύουμε και μαζεύουμε δώρα για τα παιδιά του Συλλόγου Ελπίδα’’ στο κλειστό γυμναστήριο

Ιανουάριος 2015
12 Ιανουαρίου
Πρώτη συμμετοχή στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης ΠΕ Προσκόπων
13 Ιανουαρίου
Πρώτη συμμετοχή στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας
31 Ιανουαρίου
Έναρξη μαγειρείων στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων από το κοινωνικό συσσίτιο Δ. Κέρκυρας


Φεβρουάριος 2015
2 Φεβρουαρίου
Λειτουργία και του 2ου ασανσέρ στο Μαράσλειο
12 Φεβρουαρίου
Τσικνοπέμπτη στο κοινωνικό συσσίτιο για πρώτη φορά στην Κέρκυρα πάρτι με καλό φαγητό, χορό, κρασί και μουσική στο Κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων
18 Φεβρουαρίου
Επιμελητήριο Κέρκυρας. Ημερίδα με τίτλο τη κοινωνική πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την Κλίμακα και την Equal Society
28 Φεβρουαρίου
Αμεση ανταπόκριση σε κάλεσμα της πολιτικής προστασίας και της αστυνομικής διεύθυνσης για να μαγειρευτούν 40 μερίδες φαγητού από το Κοινωνικό Συσσίτιο για ναυαγούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό μέγαρο (παλιό νοσοκομείο)

Μάρτιος 2015
3 Μαρτίου
Αμεση ανταπόκριση σε κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού και του Λιμεναρχείου με αποτέλεσμα να δοθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο 10 παντελόνια και πουκάμισα .
4 Μαρτίου
Επίσκεψη σε χωριά του νότου Περιβόλι, Αργυράδες, Πετριτή, Αγ. Ματθαίος, Λευκίμμη κ.α. για διανομή διαφημιστικού υλικού αλλά και επαφών με τοπικούς προέδρους και φορείς ενόψει της εθελοντικής αιμοδοσίας της τράπεζας Αίματος του Δήμου Κέρκυρας της προσεχής Κυριακής 8 Μαρτίου.
5 Μαρτίου
Συμμετοχή στην παρουσίαση από την ΠΙΝ της στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας 2014 – 2020
8 Μαρτίου
Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Τραπεζας Αίματος του Δήμου Κέρκυρας στο ΚΥ Λευκίμμης!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ηλία Πολίτη, τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΠΙΝ, τις κοινωνικές υπηρεσίες του ΓΝΚ, τον Σύλλογο Πολυτέκνων και τον Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας και πολλούς άλλους φορείς και συλλόγους για την συχνή και ουσιαστική συνεργασία.

                                                                      Ο Αντιδήμαρχος

                                                             Ανδρέας Σκούπουρας

Επιστροφή