Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος
ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ταχ. Διεύθυνση:   Πύλης Αγίου Νικολάου ( Φαλιράκι) - Τ.Κ. 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλέφωνα   26610 45981 &  26610 25085
Fax:   26610 45981
e-mail:   operacrf@otenet.gr ή dopapk@yahoo.gr
Ιστοσελίδα :   -
Ιστοσελίδα Δι@υγεια:    


Ο ΔΟΠΑΠ είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σκοπός του Νομικού Προσώπου έτσι όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου: 1565 στις 27 Ιουνίου 2011 είναι η οργάνωση και η λειτουργία των υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων ως εξής:

Στον τομέα πολιτισμός:

    Η δημιουργία και ανάπτυξη πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Κέρκυρας για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Πνευματικού και Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων.
    Η ευαισθητοποίηση τω κατοίκων του Δήμου και ειδικότερα των νέων, για τη δημιουργική αξιοποίηση και διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους.
    Η προώθηση όλων των δυνατοτήτων που απορρέουν από την ένταξη της πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
    Η διοργάνωση και η συνδιοργάνωση με άλλους πολιτιστικούς φορείς διαλέξεων, σεμιναρίων, συναυλιών, εκθέσεων, προβολών και γενικά εκδηλώσεων για τη διατήρηση εθίμων και τοπικών παραδόσεων των περιοχών του Δήμου ή και που αναβαθμίζουν την τέχνη και τον πολιτισμό.
    Η δημιουργία και η λειτουργία στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωδείων, χορωδιών, λαογραφικών κέντρων, εργαστηρίων φωτογραφίας, θεατρικών ομιλιών, κινηματογραφικών λεσχών, δημοτικών βιβλιοθηκών, μουσείων και εκθέσεων.
    Η έκδοση βιβλίων και λευκωμάτων, η συγκέντρωση και προβολή λαογραφικού υλικού, οπτικοακουστικού υλικού, ταινιών, βίντεο, καθώς και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων με σκοπό την προβολή των υπηρεσιών πολιτισμού, την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και υποβοήθηση ερασιτεχνικών σχημάτων τοπικών συλλογών.
    Η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών κ.λ.π εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με αντίστοιχους φορείς Δήμων της χώρας μας, των αδελφοποιημένων με τον Δήμο μας Δήμων και με φορείς τόσο των χωρών της Ευρώπης όσο και λοιπών χωρών.

Β. Στον τομέα αθλητισμός:
    Η δημιουργία, λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση αθλητικών κέντρων, γυμναστηρίων, γηπέδων, κολυμβητηρίων, και γενικά χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων και η εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαραίτητου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών ελεύθερης και οργανωμένης άθλησης και κατοίκων του Δήμου Κέρκυρας και ιδιαίτερα των νέων.
    Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, η αξιοποίηση των σχετικών προγραμμάτων και η λειτουργία ειδικών τμημάτων για την συμμετοχή και άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
    Η συμβολή στην επιστημονική αναβάθμιση της γνώσης για τον αθλητισμό και τα διάφορα αγωνίσματα, με τη διοργάνωση σεμιναρίων- διαλέξεων- αθλητικών ακαδημιών κ. α.
    Η διοργάνωση και η συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού που οργανώνονται από ανάλογους φορείς.
    Η δημιουργία δυνατοτήτων ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού, διατήρησης και προβολής της αθλητικής παράδοσης σε συνεργασία με κρατικούς, σωματειακούς ιδιωτικούς ή άλλους φορείς.
    Η παροχή κάθε υλικής και τεχνικής βοήθειας και η συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τα σχολεία του Δήμου για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.
    Η οργάνωση, ανάπτυξη και υποστήριξη κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας για την καλλιέργεια φίλαθλου, συναγωνιστικού πνεύματος, απαλλαγμένου από φανατισμό, ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικούς στόχους καθώς και η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των δημοτών.
    Η δημιουργία και η λειτουργία τοπικών επιτροπών για την αξιοποίηση του συνολικού αθλητικού δυναμικού του Δήμου.

Γ. Στον τομέα περιβάλλον:
    Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη διαχείριση του Φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
    Η εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία του εδάφους και η καταπολέμηση της ρύπανσης, η μελέτη για την προστασία έναντι φυσικών καταστροφών και η αντισεισμική προστασία.
    Η ενίσχυση του εθελοντισμού και των εθελοντικών ομάδων που έχουν κοινούς στόχους στη διατήρηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Δ. Για την προώθηση των σκοπών του το Νομικό Πρόσωπο μπορεί να αναπτύσσει συνεργασίες, να συμμετέχει σε εθνικά ή διεθνικά προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα ή μη , να συντονίζει και να συνδιοργανώνει δραστηριότητες με άλλους φορείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό με επιπλέον στόχο την απόκτηση και βελτίωση των εμπειριών από την εξέλιξη των τεχνών και της επιστήμης και την διάχυση των αποτελεσμάτων στη τοπική κοινωνία.


Νομικά Στοιχεία
ΦΕΚ Σύστασης:   1565 Β /27-6-2011


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2018-2019

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος
ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιπρόεδρος
3  ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Αιρετός Μέλος
4  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αιρετός Μέλος
5  ΘΥΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Αιρετός Μέλος
6  ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Αιρετός Μέλος
7  ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δημότης
8  ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
Δημότης
9  ΜΠΟΙΚΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Δημότης
10 ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δημότης
11 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Δημότης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1  ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
Αν. Μέλος
2  ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
Αν. Μέλος
3  ΜΑΜΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αν. Μέλος
4  ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Αν. Μέλος
5  ΖΑΚΕΛΙΝΑ ΒΙΤΑΛ
Αν. Μέλος
6  ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αν. Μέλος
7  ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ
Αν. Μέλος
8  ΒΛΑΧΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
Αν. Μέλος
9  ΠΟΥΛΙΑΣΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Αν. Μέλος
10 ΠΟΛΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Αν. Μέλος
11 ΚΡΕΜΟΝΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ
Αν. ΜέλοςΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
2011-2012

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Πανδής Σπύρος
Πρόεδρος
Βλάσσης Χρήστος
Αντιπρόεδρος
3  Κασίμης Αναστάσιος
Μέλος
4  Καποδίστρια Όλγα
Μέλος
5  Λαβράνος Ευρυσθένης
Μέλος
6  Αρμενιάκος Βασίλης
Μέλος
7  Καββαδία Νικολέτα
Μέλος
8  Βλαχόπουλος Θεμιστοκλής
Μέλος
9  Μάμαλος Αντώνης
Μέλος
10 Δημουλά Μαρία
Μέλος
11 Κλήμη Ελεάννα
Μέλος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1  Τσιμπούλη Θεοφανία
Αν. Μέλος
2  Ρεπούλιος Βασίλης
Αν. Μέλος
3  Καρδάμης Σπύρος
Αν. Μέλος
4  Μουζακίτης Άγγελος
Αν. Μέλος
5  Λεοντάρης Σπύρος
Αν. Μέλος
6  Σαμοϊλης Στέφανος
Αν. Μέλος
7  Βαραγγούλη Διαμαντίνα
Αν. Μέλος
8  Κοντογιώργης Σπύρος
Αν. Μέλος
9  Κοντός Παντελής
Αν. Μέλος
10 Διαβάτης Χρήστος
Αν. Μέλος
11 Μαρκάτης Ιωάννης
Αν. Μέλος

Πίσω Επάνω