Zoom Corfu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player





Newsletter
*
Πουλερικά

Σούπα Αυγολέμονο

Από κόκορα ή κότα (ελεύθερης βοσκής) γίνεται και από κρέας μοσχαρίσιο ή και συνδυασμό κρεάτων. Είναι το παραδοσιακό Κερκυραϊκό φαγητό της Κυριακής του Πάσχα αλλά και των Χριστουγέννων (στην περίπτωση αυτή προστίθενται οι φτερούγες και ο λαιμός της γαλοπούλας για νοστιμιά). Για να είναι καλό το αυγολέμονο πρέπει να αντιστοιχεί ένα αυγό χωριάτικο για κάθε μερίδα σούπας, ενώ τα ασπράδια του αυγού θα πρέπει να έχουν "χτυπηθεί" πολύ καλά, ξεχωριστά.

Κότα μπολίδα παραγιομιστή 

Στα κορφιάτικα σπίτια, την πρώτη του χρόνου, τρωνε κοτόπουλο που προηγουμένως έχει πάρει μερικές βράσεις στην κατσαρόλα για την παρασκευή της σούπας και μετά ψήνεται στο φούρνο. Πρόκειται για το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο της Πρωτοχρονιάς, με παραλλαγή σίγουρα στη γέμιση του πουλερικού, που περιέχει παντσέτα, θυμάρι, ξερό τυρί, γάλα, ψωμί, κιμά μοσχαρίσιο, αυγά, σκόρδο κοπανισμένο, λάδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και μπαχαρικά. 

Πως να έρθετε στην Κέρκυρα

Χρήσιμα Τηλέφωνα