ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαβάστε για τις δημοπρασίες εκμίσθωσης Δήμου Κέρκυρας

Newsletter
*

 
Συμφωνική Ορχήστρα Δ.Κερκυραίων
 

Συμφωνική Ορχήστρα Δ.ΚερκυραίωνΔημοτικό Θέατρο
Κέρκυρα 49100
τηλ.: 26610-47837
fax.: 26610-45981
email: operacrf@otenet.gr

 

Η Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Κερκυραίων ιδρύθηκε το 1982 (το πρώτο κονσέρτο 3-4-1982) από τη Δημοτική Αρχή και τον Κερκυραίο Διευθυντή ορχήστρας Δημήτρη Δαπέργολα, ο οποίος οδήγησε τα πρώτα βήματα της ορχήστρας μέχρι το Δεκέμβριο του 1989.

 

  • Σε αυτό το διάστημα η Ορχήστρα έπαιξε 32 κονσέρτα στην Κέρκυρα και αλλού (Πάτρα, Λευκάδα) συνεργαζόμενη συχνά με την Χορωδία Δήμου Κερκυραίων , με την οποία το 1985 παρουσίασε για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή την όπερα του Κερκυραίου συνθέτη Γεράσιμου Ρομποτή "Η Κόρη του Φονιά".

  • Από τα τέλη του 1995 επιχειρείται η δημιουργία ενός μονίμου σχήματος Ορχήστρας από το υπάρχον δυναμικό της Κέρκυρας. Έτσι η σημερινή Ορχήστρα αποτελείται από Κερκυραίους μουσικούς αποκλειστικά. Την προσπάθεια αυτή ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο μαέστρος Δημήτρης Κάφυρης, ο οποίος προσεφέρθη αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του σκοπού αυτού.

  • Από το Φλεβάρη του 1990 η πορεία της Σ.Ο.Δ.Κ. συνδέθηκε με τον Διευθυντή Ορχήστρας Παύλο Σεργίου.

    Η αρχή της συνεργασίας απετέλεσε τομή στην ιστορία της Ορχήστρας καθώς επιχειρήθηκε ο προσανατολισμός σε μικρότερη σύνθεση και η μόνιμη συνεργασία με επαγγελματίες μουσικούς. Το αποτέλεσμα ήταν η ποιοτική άνοδος και η αύξηση του αριθμού των εμφανίσεων της Ορχήστρας.

  • Το φθινόπωρο του 1991 η Σ.Ο.Δ.Κ. συνετέλεσε στην εκπλήρωση του πόθου των Κερκυραίων φιλόμουσων, να ανεβάσει μία όπερα του τρέχοντος ρεπερτορίου, από Κερκυραίους συντελεστές, στηρίζοντας το εγχείρημα της Δημοτικής Χορωδίας στο "ανέβασμα" της  "Norma" του Bellini. Το φθινόπωρο του 1992 συμμετέχει στο ανέβασμα της όπερας "Cavalleria Rusticana" του P. Mascaqni.

  • Την περίοδο 1992 - 1993 η Σ.Ο.Δ.Κ. διευρύνει τις δραστηριότητες της: ηχογραφεί για το τρίτο πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α., συνεργάζεται με κορυφαίους σολίστες (Σωκράτης Άνθης, Σπύρος Μουρίκης) αναλαμβάνει την καλλιτεχνική και οργανωτική επιμέλεια του τοπικού Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου "Divertimenti in Corfu" και συνεργάζεται με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου στην ίδρυση πλήρους Ωδείου.

  • Την περίοδο 1994 - 1995 μέσα από το μόνιμο δυναμικό της Ορχήστρας η Σ.Ο.Δ.Κ. παρουσιάζει ένα καινούριο σχήμα, το "Συγκρότημα Μουσικής Δωματίου Ενχόρδων" αποτελούμενο από επαγγελματίες Κερκυραίου Μουσικούς. Το 1994 σε συνεργασία με τη Χορωδία Δήμου Κερκυραίων και τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου "ανεβάζει" την "Fantasia" του L.V. Beethoven υπό την διεύθυνση του Αριστοτέλη Ντόκου.

  • Στις 20-5-1995 με σολίστ το διακεκριμένο Κερκυραίο βιολονίστα Ν. Μάνδυλα και υπό την διεύθυνση του Παύλου Σέργιου εκτελείται το Νο1 Capriccio για βιολί του N. Pagganini και η συμφωνία Νο1 του Bizzet.

  • Το 1996 σε συνεργασία με τη Χορωδία Δήμου Κερκυραίων ανεβάζει την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη " Ο Βαπτιστικός" υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κάφυρη.

 

 

Πίσω Επάνω