ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαβάστε για τις δημοπρασίες εκμίσθωσης Δήμου Κέρκυρας

Newsletter
*

 
Νέο Φρούριο ( 1587 μ.Χ.)

Aποτελείται από δύο μεγάλους, δίδυμους προμαχώνες και θεωρείται θαύμα φρουριακής αρχτεκτονικής.

 

 

Νέο Φρούριο

 

 

Από την είσοδο και μέχρι το ανώτατο οχυρωματικό επίπεδο, τον προμοχώνα των Επτά Ανέμων, η περιήγηση εξελίσσεται σε έδαφος αρκετά ανηφορικό, μέσα από στοές και θολωτά περάσματα σε πλούσια εναλλαγή με υπαίθριες διελεύσεις, αποκαλύπτοντας μοναδικές οπτικές της Παληάς Πόλης, μέχρι τη θάλασσα και τα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Λίγο χαμηλότερα του προμαχώνα, βρίσκεται το επιβλητικό πέτρινο κτίσμα της Αγγλοκρατίας, που άλλοτε ήταν στρατώνας και σήμερα φιλοξενεί σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, διαθέτοντας χώρους, εκθέσεων και συγκεντρώσεων, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης, πωλητήριο εκδοτικού υλικού (βιβλία, γκραβούρες) και δημοτικό άναψυκτήριο. Στον υπαίθριο χώρο του κτιρίου οργανώνονται συχνά κατά την περίοδο του καλοκαιριού μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις.

 

Το ανέβασμα στον προμαχώνα, σε υψόμετρο 55μ. από τη θάλασ σα και η περιήγηση στον σκάρπωνα, περνώντας ανάμεσα από σειρά φρουριακών κατασκευών (πυροβολεία, αποθήκες πυρομαχικών, υδατοδεξαμενές, υπόγειες στοές) ολοκληρώνουν την εικόνα του σημαντικού αυτού οχυρωματικού έργου, που μαρτυρεί για όλες τις αμυντικές μέθοδους και οικοδομικές τεχνικές της εποχής του.

 

Νέο Φρούριο Νέο Φρούριο

 

Ο Δήμος Kερκυραίων μέσω της ΑΝ.ΕΔ.Κ. διοργανώνει εκεί εκθέσεις, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις . Στο χώρο αυτό λειτουργεί bar και gallerie.

Πως να έρθετε στην Κέρκυρα

Χρήσιμα Τηλέφωνα