Ναοί

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (1589 μ.Χ.)

Άγιος Σπυρίδων Ο Αγιος Σπυρίδων στεγάζει το λείψανο του Πολιούχου της Πόλης. Η ιερότερη και πιο φημισμένη εκκλησία του νησιού. Μονόκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, κτητορική άλλοτε της οικογένειας Βούλγαρη. Με εντυπωσιακό πυργοειδές κωδωνοστάσιο ( το ψηλότερο της πόλης) που καταλήγει σε διάτρητο τμήμα για τις καμπάνες. ( Θυμίζει εκείνο του S, Giorgio dei Greci στη Βενετία). Ο Ναός εξωτερικά απλής μορφής, εσωτερικά γίνεται ιδιαίτερα επιβλητικός με πολλά κειμήλια και αναθήματα. Η ουρανία ζωγραφισμένη τον 18ο αι. από τον Π. Δοξαρά, καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε με αντίγραφα του 19ου αι. από τον Π. Ασπιώτη. Το Μαρμάρινο τέμπλο και η πολυτελής λάρνακα είναι έργα του 19ου αι.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ & ΑΓ. ΒΛΑΣΣΙΟΣ ( 1577 μ.Χ.)

Δ/νση : Αρσενίου 1

 

Από το 1841 Μητροπολιτικός Ναός. Τρίκλιτη βασιλική που αντικατέστησε παλαιότερη στην ίδια θέση. Έχει υποστεί παρεμβάσεις εσωτερικά και εξωτερικά. Ανάμεσσα στις πολυάριθμες εικόνες που την κοσμούν ξεχωρίζουν εκείνες των Μ. Δαμασκηνού (16ος αι.), Εμμ. Τζάννε (17ος αι.), Παραμυθιώτη (18ος αι.), ενώ η αμφίπλευρη εικόνα της Παναγίας Δημοσιάνας είναι η παλαιότερη ( 15ος αι.) και η σημαντικότερη εικίονα του ναού.

 


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΙΑΚΩΒΟΥ - DUOMO ( 16o αι.)

Δ/νση : Μοντσενίγου 3

 

Από το 1632 Λατνική Μητρόπολη. Αναστηλώθηκε μετά τους βομβαρδισμούς του 1943. Κομψό κτίριο, με την τυπική μπαρόκ καμπύλη του 17ου αι. στο αέτωμα του, το δαντελωτό πύργο γοτθικής μορφολογίας και το ψηλό καμπαναριό του.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ

Το μοναστήρι που δεσπόζει στο μικρό κομμάτι γής κάτω από το "Κανόνι" είναι αφιερομένο στην Παναγία των Βλαχερνών και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΙΑΣΟΝΟΣ & ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ ( 1000 μ.Χ.)

O Ναός Ιαόσονος και Σωσιπότρου, είναι ένα από τα αρχαιότερα και καλύτερα σωζόμενα δείγματα δικίονου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού, της Μέσης Βυζαντινής περιόδου, Καθολικό Μονής στα Μεταβυζαντινά χρόνια.  

Σελίδα
1 2 3
Πως να έρθετε στην Κέρκυρα

Χρήσιμα Τηλέφωνα